Ελλάδα

Αμοργός: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Αμερικανού τουρίστα που χάθηκε κάνοντας πεζοπορία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργού που χάθηκε, ενώ έκανε πεζοπορία.

Οι αρχές στην Αμοργό δίνουν μάχη με τον χρόνο και ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή που εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα των κινητών του Αμερικανού τουρίστα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και drone για να χαρτογραφήσουν την περιοχή.

Ο 59χρονος είχε μαζί του δύο τηλέφωνα και το στίγμα που έχουν δώσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από τις δύο συσκευές περιλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή μέσα στην οποία βρίσκονται χαράδρες και δύσβατα σημεία. Ο έλεγχος της συγκεκριμένης περιοχής είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

Όσες κλήσεις έχουν γίνει  προς τα δύο κινητά τηλέφωνα του Αμερικανού δεν έχουν λάβει την παραμικρή απάντηση.

Τα ίχνη του Έρικ Κάλιμπετ έχουν χαθεί από το πρωί της Τρίτης (11.06.2024), όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενεί στο νησί, να ανησυχήσει. Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, περίπου στις 15:30 δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις αρχές σήμανε συναγερμός.

Με δύο άτομα είχε μιλήσει με την αδερφή του αλλά στην συνέχεια βρέθηκε σε ένα άλλο χωριό, όπου μπήκε σε ένα κατάστημα, πήρε ένα αναψυκτικό και έφυγε. Η υπεύθυνη του καταστήματος προσφέρθηκε να του καλέσει ταξί καθώς η διαδρομή ήταν μεγάλη και η ζέστη αφόρητη ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε και συνέχισε την πορεία του.

«Επέλεξε την πιο δύσκολη διαδρομή»

Μιλώντας στο Mega η διασώστρια Ελευθερία Ψυχογιού, αναφέρει: «Συνήθως κάνουν την πιο εύκολη διαδρομή η οποία είναι και αυτή μεγάλη και έχει δύο σημεία που είναι επικίνδυνα, η οποία περνάει από το Μοναστήρι. Αυτός ο άνθρωπος ωστόσο, με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, αποφάσισε να περάσει από την πιο δύσκολη διαδρομή. Παρόλο που έχουν γίνει αναζητήσεις και στη θάλασσα, δεν υπάρχει τρόπος από εκεί να φύγει και να πάει στη θάλασσα. Εκεί είναι βουνό. Το δύσκολο είναι ότι το συγκεκριμένο βουνό είναι πιο δύσκολο στην ανάβασή του, το μονοπάτι από εκεί είναι ακόμα πιο δύσβατο».

Η ίδια υπογραμμίζει πως αν είχε δοθεί το στίγμα του κινητού από την πρώτη στιγμή, ίσως να είχε εντοπιστεί. «Αυτό που θεωρώ εγώ σαν άνθρωπος προβληματικό, είναι το γεγονός ότι την πρώτη ημέρα το κινητό αυτού του ανθρώπου χτύπαγε, δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει… πρέπει να παρέλθει κάποιο 24ωρο για να μας δώσουν τις συντεταγμένες; Πέρασε περισσότερο από μιάμιση μέρα από τότε που δηλώθηκε αυτός ο άνθρωπος από τον φίλο του στο ΑΤ ως εξαφανισμένος και εμείς ως διασωστική ομάδα έπρεπε να τρέχουμε πάνω κάτω και να ψάχνουμε σε μια τεράστια έκταση και όσο ο χρόνος περνάει κάθε λεπτό είναι κρίσιμο. Τον ψάχνουμε από προχθές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μαϊμού» φάρμακα και ψεύτικοι γιατροί σε πανευρωπαϊκό κύκλωμα – Άρρωστοι με ανίατες ασθένειες σταμάτησαν θεραπείες, έρευνα και στην Αττική
Επιτήδειοι που είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε όλη την Ευρώπη υπόσχονταν μέσω διαδικτύου θεραπείες για σοβαρές και ανίατες ασθένειες - Τζίρος πάνω από 240.000 ευρώ
Κάποια από τα ψεύτικα φάρμακα και συμπληρώματα
7
Δολοφονία η εξαφάνιση Χριστίνας Εξαρχουλέα στη Μάνη – Ψάχνουν τον σύζυγό της στις ΗΠΑ για να τον συλλάβουν
Αν και δεν έχει βρεθεί η σορός της 57χρονης, οι δικαστικές Αρχές θεωρούν πως τα στοιχεία επαρκούν ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του συζύγου της για ανθρωποκτονία με πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
H 57χρονη Χριστίνα Εξαρχουλέα
Προς πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών για τους ανηλίκους – «Κόφτης» για την ταχύτητα και υποχρεωτική ασφάλιση
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε επίσης πως πρέπει να σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων τύπου γουρούνας, λέγοντας ότι «χρειάζεται πλήρης απαγόρευση αυτού του είδους οχήματος από τη χώρα»
Προς πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών για τους ανηλίκους – «Κόφτης» για την ταχύτητα και υποχρεωτική ασφάλιση 9
Εικόνες από το σπίτι στους Αγίους Αναργύρους όπου ζούσαν 3 παιδιά σε άθλιες συνθήκες - Δωμάτια γεμάτα σκουπίδια και βρωμιά
Χειρότερη η κατάσταση στην κουζίνα, όπου κυριαρχεί το μαύρο και η βρωμιά - Σκουπίδια και πιάτα έχουν γίνει ένα μέσα σε ένα σκηνικό που δεν θυμίζει σε τίποτα σπίτι
Άθλιες οι συνθήκες στο σπίτι στους Αγίους Αναργύρους
23
Φέρετρο, βάρκα ως και αντιδραστήρια αιματολογικών τεστ – Τα πιο παράξενα αντικείμενα που μάζεψαν από κάδους σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη
Στον δήμο Θεσσαλονίκης το 2025 συγκεντρώθηκαν 12.500 τόνοι ογκωδών αντικειμένων από όλες τις γειτονιές, ενώ για τους πρώτους 4,5 μήνες του 2026 η «συγκομιδή» ανέρχεται στους 5.000 τόνους
Σκουπίδια σε κάδους