Κόσμος

Γάζα: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από ισραηλινή επίθεση στη Χαν Γιουνίς

Δίχως τέλος είναι οι επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με την σημερινή η οποία σημειώθηκε στη Χαν Γιουνίς να έχει δεκάδες θύματα.

Η επίθεση του Ισραήλ χτύπησε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Χαν Γιουνίς στη Λωρίδα της Γάζας και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς οι νεκροί είναι τουλάχιστον 71 και οι τραυματίες τουλάχιστον 289.

Το Ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού μετέδωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ έβαλαν ως στόχο έναν στρατιωτικό αρχηγό της Χαμάς σε μία επιδρομή στην Χαν Γιουνίς στη Γάζα. Το νοσοκομείο al-Kuwaiti μαζί με τις ιατρικές εγκαταστάσεις Nasser έχουν γεμίσει από τραυματίες.

Στην περιοχή, ωστόσο, είχαν αναζητήσει καταφύγιο πολλές χιλιάδες Παλαιστίνιοι και είχαν δημιουργηθεί εκεί πρόχειρα καταλύματα για να μένουν.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες προκειμένου να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία σκάβοντας με τα χέρια τους μέσα στα χαλάσματα.

Khan Younis gaza reuters

Δεν διευκρινίστηκε αν ο στρατιωτικός αρχηγός της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ σκοτώθηκε.

 

 

Στο μεταξύ, ένα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς χαρακτήρισε ως “ανοησία” την παραπάνω αναφορά του Ραδιοφώνου του Ισραηλινού Στρατού.

Khan Younis gaza reuters

“Όλοι οι μάρτυρες, είναι άμαχοι κι αυτό που συνέβη ήταν μία δραματική κλιμάκωση του πολέμου της γενοκτονίας, με αμερικανική υποστήριξη και παγκόσμια σιωπή”, δήλωσε στο Reuters ο Αμπού Ζουχρί, προσθέτοντας ότι η επίθεση έδειξε ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τον Τζορτζ Φλόιντ στη Ρενέ Γκουντ: Γιατί η δολοφονία της νεαρής μητέρας δεν ξεσήκωσε τον αμερικανικό λαό
Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Τραμπ έσπευσε να διαμορφώσει το δικό της αφήγημα λέγοντας με την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ, να χαρακτηρίζει τη Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτισσα»
Αυτοσχέδιο μνημείο για τη δολοφονία της Γκουντ