Κόσμος

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Χρήσιμοι ηλίθιοι του Ιράν οι διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Επίθεση στο Ιράν εξαπέλυσε από το Κογκρέσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου ενώ χαρακτήρισε «χρήσιμους ηλίθιους» της Τεχεράνης τους διαδηλωτές υπέρ της Γάζας.

Ο  πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε τον «άξονα της τρομοκρατίας του Ιράν», κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο αμερικανικό Κογκρέσο.

«Στη Μέση Ανατολή, ο άξονας της τρομοκρατίας του Ιράν αψηφά τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τους Άραβες φίλους μας. Δεν πρόκειται για σύγκρουση πολιτισμών, αλλά για μια σύγκρουση μεταξύ της βαρβαρότητας και του πολιτισμού», τόνισε ο Νετανιάχου από το ημικύκλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αποκάλεσε τους διαδηλωτές υπέρ της Γάζας «χρήσιμους ηλίθιους του Ιράν», τονίζοντας ότι η Τεχεράνη χρηματοδοτεί τις διαδηλώσεις αυτές.

«Έχω ένα μήνυμα για αυτούς τους διαδηλωτές: όταν οι τύραννοι της Τεχεράνης που κρεμούν τους ομοφυλόφιλους από γερανούς και δολοφονούν τις γυναίκες που δεν καλύπτουν τα μαλλιά τους, σας χειροκροτούν και σας χρηματοδοτούν, τότε έχετε γίνει επίσημα οι χρήσιμοι ηλίθιοι του Ιράν», δήλωσε, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το Κογκρέσο.

«Η νίκη του Ισραήλ θα είναι νίκη και των ΗΠΑ»

Η «νίκη» του Ισραήλ θα είναι επίσης νίκη των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ενώπιον ενός διχασμένου αμερικανικού Κογκρέσου, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να καλεί τις δύο χώρες να “παραμείνουν ενωμένες” έπειτα από εννέα και πλέον μήνες πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

“Για να θριαμβεύσουν οι δυνάμεις του πολιτισμού, η Αμερική και το Ισραήλ πρέπει να παραμείνουν ενωμένα”, τόνισε από την αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό τα δυνατά χειροκροτήματα Ρεπουμπλικάνων βουλευτών.

“Στη Μέση Ανατολή, ο άξονας τρομοκρατίας του Ιράν αψηφά τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τους Άραβες φίλους μας. Δεν πρόκειται για μια σύγκρουση πολιτισμών, αλλά για μια σύγκρουση μεταξύ της βαρβαρότητας και του πολιτισμού”, πρόσθεσε ο Νετανιάχου, ο οποίος επιδόθηκε στην ένθερμη υπεράσπιση του ισραηλινού στρατού.

Ο Νετανιάχου κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποδεσμεύσουν νέα στρατιωτική βοήθεια για το Ισραήλ, μίλησε για μια αποστρατιωτικοποιημένη και “αποριζοσπαστικοποιημένη” Γάζα μετά τον πόλεμο και δήλωσε ότι είναι “βέβαιος” για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που έχουν στόχο την απελευθέρωση των ομήρων οι οποίοι κρατούνται από τη Χαμάς.
“Είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι προσπάθειες μπορούν να στεφθούν με επιτυχία”, τόνισε.

Η “νίκη” του Ισραήλ θα είναι και νίκη για τις ΗΠΑ, διαβεβαίωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. “Δεν προστατεύουμε μόνο εμάς τους ίδιους. Σας προστατεύουμε… Οι εχθροί μας είναι εχθροί σας, ο αγώνας μας είναι αγώνας σας και η νίκη μας θα είναι νίκη σας”.

«Το Ισραήλ δεν επιδιώκει να καταλάβει εκ νέου τη Γάζα»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παρουσίασε το “όραμά του για τη Γάζα” ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, δηλώνοντας ότι η “αποστρατιωτικοποίηση και η αποριζοσπαστικοποίηση” του παλαιστινιακού αυτού εδάφους θα μπορούσαν “να οδηγήσουν σε ένα μέλλον ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας” με την υποστήριξη μιας “πολιτικής διοίκησης”.

“Την ημέρα που θα νικήσουμε τη Χαμάς, μια νέα Γάζα θα μπορεί να δημιουργηθεί”, τόνισε, ζητώντας στρατιωτική βοήθεια από την Ουάσινγκτον για να “έρθει ταχύτερα το τέλος του πολέμου”, ο οποίος διανύει πλέον τον δέκατο μήνα.

“Η Γάζα πρέπει να έχει μια πολιτική διοίκηση της οποίας να ηγούνται Παλαιστίνιοι που δεν επιδιώκουν να καταστρέψουν το Ισραήλ”, δήλωσε ο Νετανιάχου.

“Το Ισραήλ δεν επιδιώκει να καταλάβει εκ νέου τη Γάζα. Ωστόσο για το άμεσο μέλλον, θα χρειαστεί να διατηρήσουμε εκεί τον απόλυτο έλεγχο ασφαλείας ώστε να αποτρέψουμε την αναζωπύρωση της βίας και να διασφαλίσουμε ότι η Γάζα δεν θα συνιστά ποτέ ξανά απειλή για το Ισραήλ”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από δεκατρείς οι νεκροί στην Νέα Υόρκη λόγω του πολικού ψύχους - «Οι περισσότεροι υπέστησαν υποθερμία» λέει ο Μαμντάνι
Για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, η δημοτική αρχή κινητοποίησε έναν στόλο 20 οχημάτων με προσωπικό υγείας, όπως και έκτακτα κέντρα θέρμανση
Πεζοί περπατούν σε έναν χιονισμένο δρόμο, καθώς μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα εξαπλώνεται στη Νέα Υόρκη
Ο Στάρμερ ζητά την απομάκρυνση του Βρετανού πρώην υπουργού Μάντελσον από τη Βουλή των Λόρδων λόγω της επαφής του με τον Επστάιν
Το 2009 ο Μάντελσον πρότεινε στον Επστάιν να ζητήσει από τον επικεφαλής της τράπεζας JPMorgan «να απειλήσει λιγάκι» τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας για να μειώσει τον φόρο επί των μπόνους των τραπεζιτών
Peter Mandelson
Αλληλογραφία του Τζέφρι Επστάιν με την Αριάν ντε Ρότσιλντ μετά το δημοψήφισμα για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα – «Την έχουν πραγματικά γ@@@@@ι»
Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να καρατομίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη σχολιάστηκε από τον Τζέφρι Επστάιν και την Αριάν ντε Ρότσιλντ
A document that was included in the U.S. Department of Justice release of the Jeffrey Epstein files is photographed Sunday, Feb. 1, 2026, shows the report when Epstein was taken into custody on July 6, 2019. 5