Κόσμος

Νετανιάχου: Περίπου 50 από τους 97 ομήρους στη Γάζα είναι ζωντανοί

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εκτιμά ότι απομένουν περίπου 50 όμηροι ζωντανοί στη Γάζα.

Περίπου 50 από τους 97 ομήρους οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται από παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου 2023 είναι ακόμη ζωντανοί, φέρεται να δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου φέρεται να έκανε την εκτίμηση αυτή κατά τη διάρκεια συνάντησης με την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφαλείας της Κνέσετ, της ισραηλινής Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ. Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής, η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου εφόδου του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς και αυτών άλλων παλαιστινιακών κινημάτων στο νότιο Ισραήλ, 97 συνεχίζουν να βρίσκονται στα χέρια παλαιστινίων μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας, πλην όμως 33 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Κατά τη διάρκεια κατάπαυσης του πυρός διάρκειας μιας εβδομάδας, που συμφωνήθηκε και εφαρμόστηκε στα τέλη Νοεμβρίου, παλαιστινιακά ένοπλα κινήματα άφησαν ελεύθερους 105 ομήρους, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 240 παλαιστινίων εγκλείστων σε ισραηλινά κέντρα κράτησης. Έκτοτε, οι έμμεσες διαπραγματεύσεις για νέα κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατούμενων έχουν αποδειχθεί άκαρπες.

Λιγότεροι από δέκα όμηροι έχουν απελευθερωθεί σε επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, αρκετοί άλλοι έχουν ανασυρθεί νεκροί.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Οκτωβρίου σκοτώθηκαν στην ισραηλινή πλευρά 1.205 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση βασισμένη σε επίσημα δεδομένα των ισραηλινών αρχών, που συμπεριλαμβάνει ομήρους που σκοτώθηκαν ενώ κρατούνταν.

Στις ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έκτοτε έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 41.431 Παλαιστίνιοι στον μικρό παραθαλάσσιο θύλακο υπό πολιορκία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, οι αριθμοί του οποίου θεωρούνται αξιόπιστοι από τον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα