Πολιτική

Ράνια Θρασκιά: «Δεν θέλω να προσκαλέσω τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ως ιστορικός ηγέτης, νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε τη φωνή του» επισημαίνει η Ράνια Θρασκιά για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην εσωτερική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή αρχηγού, στις υποψηφιότητες που έχουν μέχρι σήμερα ανακοινωθεί για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε σήμερα το πρωί (04.10.2024) η Ράνια Θρασκιά στην εκπομπή «Buongiorno».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης το πάει με τη θεσμική του σειρά το πράγμα, καθώς πρέπει πρώτα να επικυρωθεί η απόφαση ότι δεν είναι πλέον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άρα ισχύει αυτή η έκπτωση από την προεδρία. Υπάρχει περιθώριο και να μην επικυρωθεί διότι το ανώτατο όργανο στο κόμμα είναι η ΚΕ και το Συνέδριο μετά από αυτό, μπορεί στην ΚΕ να φανεί ότι δεν επικυρώνεται αυτή η απόφαση.

Γι’ αυτό δε θέλει να προλάβει κάτι που δεν έχει αποφασιστεί αλλά νομίζω ότι πια είναι σαφές ότι και εκείνος θα είναι εκ νέου υποψήφιος αν επικυρωθεί ότι δεν είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η πρώην παρουσιάστρια..

«Αποφάσισα συνειδητά από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου, να λειτουργήσω θεσμικά. Στην πορεία άλλαξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε ο Στέφανος Κασσελάκης. Από την πρώτη στιγμή, πίσω από το πρόσωπο, επέλεξα να δω τον θεσμό.

Τίμησα σε όλη τη διαδικασία αυτού του σχεδόν ενός χρόνου υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη και πάλι τον θεσμό, άρα τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Για μια ακόμη φορά εγώ θα κληθώ, εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, να αποφασίσω και τότε ξεκάθαρα να πω ποιον πρόεδρο θα στηρίξω. Περιμένω να ολοκληρωθούν οι υποψηφιότητες. Θα στηρίξω θεσμικά τον ρόλο μου ως βουλευτής. Έχω κατασταλάξει μέσα μου αλλά δε θέλω να προτρέχω των γεγονότων», συμπληρώνει η βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης.

«Δε θέλω να προσκαλέσω και εγώ τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση, γιατί δεν ξέρω από ποια πλευρά. Ως ιστορικός ηγέτης, νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε τη φωνή του και όταν θέλει εκείνος να ακούγεται δυνατά, ξέρει τον τρόπο να το κάνει» υπογράμμισε σε σχετική ερώτηση η Ράνια Θρασκιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
109
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51