Κόσμος

Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD στο Ισραήλ

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο (13.10.24) ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων στο Ισραήλ με σκοπό να ενισχύσουν την ισραηλινή αεράμυνα έπειτα από την επίθεση του Ισραήλ, όπως μετέδωσε η Wall Street Journal.

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες δεν είχε ληφθεί από τις ΗΠΑ η τελική απόφαση για την ανάπτυξη του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας THAAD στο Ισραήλ, όπως μετέδιδαν δημοσιεύματα ισραηλινών ΜΜΕ.

Είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποφασίσει την ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στο Ισραήλ.

Το Σάββατο, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla και το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, μετέδωσαν ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη τελική απόφαση για το αν θα αναπτύξουν το σύστημα THAAD στο Ισραήλ.

Νωρίτερα, το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 και το ισραηλινός ραδιοφωνικός σταθμός του στρατού, ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν στο Ισραήλ το THAAD, το οποίο και θα χειρίζονται Αμερικανοί στρατιώτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost