Κόσμος

Βόρεια Ιρλανδία: 26χρονο «τέρας», «έφαγε» ισόβια για 185 κατηγορίες παιδικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου

Η υπόθεση του 26χρονου Alexander McCartney, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για 185 κατηγορίες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο και εκβιασμό, έχει συνταράξει την Βόρεια Ιρλανδία και όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο νεαρός McCartney από τη Βόρεια Ιρλανδία, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, για τις παραπάνω κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης, που σχετίζονται με επιθέσεις μέσω ενός ψεύτικου προφίλ (catfishing), μία εκ των οποίων οδήγησε στην αυτοκτονία ένα 12χρονο κορίτσι από τις ΗΠΑ.

Στο δικαστήριο, έγινε γνωστό πως ο φοιτητής πληροφορικής, προσέγγιζε θύματα σε ολόκληρο τον κόσμο σε πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, μεταξύ άλλων στο Snapchat και το Instagram, κάνοντάς τα να πιστεύουν πως συνομιλούσαν διαδικτυακά σε ένα έφηβο κορίτσι παρόμοιας ηλικίας.

Κατόπιν τα ενθάρρυνε να στείλουν άσεμνες φωτογραφίες ή να εμπλακούν σε κάποιου είδους σεξουαλική δραστηριότητα μέσω μιας κάμερας υπολογιστή ή ενός κινητού τηλεφώνου, υλικά τα οποία στη συνέχεια μοιραζόταν διαδικτυακά με άλλους χρήστες και τα χρησιμοποιούσε για να απειλήσει τα παιδιά. Ορισμένες φορές ανάγκαζε τα θύματά του να εμπλέξουν τα αδέλφια τους, ηλικίας ακόμα και τριών ετών, στην κακοποίηση.

Ένα από τα 70 θύματά του, η 12χρονη Κίμαρον Τόμας από τη Δυτική Βιρτζίνια, αυτοκτόνησε το 2018 με το όπλο του πατέρα της, κατά τη διάρκεια διαδικτυακών επαφών με τον ΜακΚάρτνεϊ, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο. Τη βρήκε νεκρή η εννιάχρονη αδελφή της.

Δεδομένης της ισόβιας κάθειρξης, ο ΜακΚάρτνεϊ θα μπορέσει να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης το 2039, δήλωσε ο δικαστής Τζον Ο΄ Χάρα στο δικαστήριο Belfast Crown.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε ένοχος σε όλες τις κατηγορίες, καθόταν με σκυμμένο το κεφάλι, καθώς ο δικαστής περιέγραφε τα εγκλήματά του και κατόπιν στεκόταν όρθιος με τα μάτια κλειστά όταν του ανακοινώθηκε η ποινή του. Οδηγήθηκε εκτός δικαστηρίου με χειροπέδες.

Ο Αλεξάντερ ΜακΚάρτνεϊ είναι «ο πρώτος άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο που καταδικάζεται για ανθρωποκτονία, ενώ το θύμα του διέμενε σε μια ξένη χώρα», δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας σε δημοσιογράφους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι