Κόσμος

Netflix: Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της πλατφόρμας σε Γαλλία και Ολλανδία για φορολογική απάτη

Έφοδο στα γραφεία της πλατφόρμας του Netflix πραγματοποίησε η αστυνομία σε Γαλλία και Ολλανδία στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για φορολογική απάτη, σήμερα Τρίτη (5.11.24).

Την πληροφορία για την έφοδο της αστυνομίας δημοσιοποίησε γαλλική δικαστική πηγή σήμερα, ωστόσο οι εκπρόσωποι του Netflix δεν σχολίασαν το γεγονός. «Η συνεργασία μεταξύ των γαλλικών και ολλανδικών αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλούς μήνες», δήλωσε η πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η έρευνα που ξεκίνησε το 2022 διεξάγεται από την Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και των Χρηματοοικονομικών και Φορολογικών Εγκλημάτων (OCLCIFF).

Η θυγατρική της εταιρείας streaming ερευνάται για ξέπλυμα χρημάτων που σχετίζονται με σοβαρή φορολογική απάτη και κρυφή εργασία, σε οργανωμένο επίπεδο, στη Γαλλία.

«Η συνεργασία μεταξύ των γαλλικών και ολλανδικών αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλούς μήνες στο πλαίσιο αυτών των διαδικασιών» δήλωσε η γαλλική πηγή τονίζοντας ότι μια προκαταρκτική έρευνα στη Γαλλία δεν υποδηλώνει ποινικές κατηγορίες και δεν οδηγεί απαραίτητα σε δίκη.

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες που προσφέρουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες και συνδρομές τους σε διασυνοριακή βάση συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις ευρωπαϊκές φορολογικές αρχές.

Το 2022, το Netflix είχε συμφωνήσει να διευθετήσει μια φορολογική διαμάχη με την Ιταλία καταβάλλοντας 55,8 εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσουλμάνος φοιτητής από το Πακιστάν ο ένας δράστης του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - Η στιγμή που Αυστραλός πολίτης τον αφοπλίζει
O 24χρονος Ναβίτ Άκραμ είναι από τη Λαχόρη του Πακιστάν, μουσουλμάνος και φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Central Queensland στο Σίδνεϊ, στο Πανεπιστήμιο Hamdard στο Ισλαμαμπάντ και στο Ινστιτούτο Al Murad
Η αστυνομία αποκλείει μια περιοχή στην παραλία Bondi μετά από αναφορά για πυροβολισμούς στο Σίδνεϊ
Συγκλονίζουν τα βίντεο από το αιματοκύλισμα σε παραλία στο Σίδνεϊ - 12 νεκροί, βρέθηκε και βαν με εκρηκτικά
Μεταξύ των 29 τραυματιών υπάρχουν και παιδιά - Δείτε τα 9 λεπτά του τρόμου στην πολυσύχναστη παραλία του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια εβραϊκής γιορτής και έναν από τους δράστες να πέφτει νεκρός
Τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία
10
Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ - 12 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά
Ενοπλοι κατέβηκαν από βαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον του κόσμου που ήταν στην παραλία για μια εβραϊκή γιορτή - 29 τραυματίες, βρέθηκε βαν με εκρηκτικά - Σοκαριστικά βίντεο από την επίθεση
Πυροβολισμοί σε παραλία στο Σίδνεϊ
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
40
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη του μακελειού στο πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ – Δύο οι νεκροί, 7 σοβαρά τραυματίες
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα και να φεύγει από το πανεπιστήμιο - Οι στιγμές τρόμου των φοιτητών
Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ
Συνελήφθησαν 5 ύποπτοι που σχεδιάζαν επίθεση με αυτοκίνητο σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας
Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο, τρεις Μαροκινούς και έναν Σύρο που συνελήφθησαν την Παρασκευή με τις αρχές να υποπτεύονται πως πίσω από τα σχέδια για την επίθεση υπάρχει «ισλαμιστικό κίνητρο»
Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία