Ελλάδα

Καιρός τύπου «Π» από την Τετάρτη: Έρχονται καταιγίδες, νοτιάδες, χιόνια και σκόνη – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Άστατος θα είναι ο καιρός από την επόμενη εβδομάδα με τα φαινόμενα να «διχάζουν», αφού πρόκειται να σημειωθούν καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά το κλίμα θα αλλάξει με σκόνη από τη Σαχάρα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, θα σημειωθεί σημαντική μεταβολή του καιρού μέσα στις επόμενες μέρες, η οποία θα είναι εντονότερη την Τετάρτη (20.11.2024). Τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα πλήξουν ορισμένες περιοχές, ωστόσο η θερμοκρασία θα ανέβει ενώ θα έχουμε ξανά το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης.

«Καιρός τύπου “Π” δύο φορές τη νέα εβδομάδα…». Δύο ατμοσφαιρικές διαταραχές τη νέα εβδομάδα, Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή -Σάββατο φέρνουν βροχές ,καταιγίδες, πολύ ισχυρούς νοτιάδες χιόνια στα ορεινά ακόμη και Σαχαριανή σκόνη.

Οι περιοχές που θα δεχτούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα είναι η δυτική, η βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

Τα χιόνια λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών θα περιοριστούν στα βουνά της βόρειας Ελλάδας. Σημαντική θα είναι και η ενίσχυση των δυτικών και νοτιοδυτικών ανέμων που θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί 3-4 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Επίσης το επεισόδιο μεταφοράς της Αφρικανικής σκόνης δεν φαίνεται σημαντικό. Υ.Γ : Η μεταβολή αυτή του καιρού είναι φυσιολογική για την εποχή», έγραψε ο Γιώργο Τσατραφύλλιας στην ανάρτησή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βροχερό σκηνικό με καταιγίδες στα δυτικά σήμερα - Ξεκινά χειμωνιάτικη εβδομάδα με πτώση της θερμοκρασίας και ομίχλες
Από την Τρίτη οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν να «εξαπλώνονται» και στην υπόλοιπη χώρα - Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά και η πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών
Βροχή
Φόβοι για νέο αιματοκύλισμα σήμερα στα Βορίζια στην κηδεία του 39χρονου - Κλειστά τα σχολεία σε δύο χωριά
Εξαφανισμένοι παραμένουν οι 3 άνδρες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία - Σταμάτησαν προσωρινά οι έρευνες ενόψει της κηδείας του 39χρονου - Παιδοψυχολόγοι σπεύδουν στην περιοχή
Μακελειό στα Βορίζια
11
Βεντέτα στα Βορίζια: Το ολονύχτιο μοιρολόι στο σπίτι του 39χρονου, τα 5 πρόσωπα που είναι στο «κάδρο» των Αρχών και τα κλειστά στόματα
Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛΑΣ για τα 3 άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στο αιματοκύλισμα - Δραματικές οι στιγμές στο σπίτι του 39χρονου
Ο Φανούρης Καργάκης που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς 27