Κόσμος

Σουηδία: «Δεν μας φοβίζουν οι πυρηνικές απειλές του Πούτιν – Συνεχίζουμε την στήριξη στην Ουκρανία»

Οι απειλές που εξαπέλυσε χθες (21.11.2024) ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εναντίον της Δύσης, με αφορμή την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στην Ουκρανία δεν πρόκειται να φοβίσει την Σουηδία, τόνισε σήμερα (22.11.2024) ο Υπουργός Άμυνας της σκανδιναβικής χώρας.

«Η Σουηδία δεν θα επιτρέψει να την εκφοβίσουν οι προκλήσεις και οι απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν προς τη Δύση και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά ο Παλ Γιόνσον σε συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ρουστέμ Ουμέροφ.

«Η πρόσφατη κλιμάκωση και πρόκληση από τη Ρωσία είναι μια απόπειρα με στόχο να μας εκφοβίσει για να μην υποστηρίζουμε την Ουκρανία, και αυτό θα αποτύχει. Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία», πρόσθεσε στη συνέχεια.

TT News AgencyTT News Agency/Jessica Gow via REUTERS

Η στήριξη της Ουκρανίας «είναι επένδυση στη δική μας ασφάλεια, διότι η δική σας ασφάλεια είναι και δική μας», πρόσθεσε ο ίδιος.  Υπερασπιζόμενος το δικαίωμα της Ουκρανίας να «προασπίζεται τον εαυτό της εντός και εκτός του εδάφους της», ο Παλ Γιόνσον ανακοίνωσε ότι η Σουηδία είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει «σημαντικά» την αγορά πυραύλων και drones μεγάλου βεληνεκούς για την Ουκρανία.

Προειδοποιεί ο Πολωνός Πρωθυπουργός

«Θα στηρίξουμε τη ουκρανική αμυντική βιομηχανία χρηματοδοτώντας την απόκτηση αυτών των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και των drones», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε ότι τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ξεσπάσει παγκόσμια σύγκρουση.

«Ο πόλεμος στην ανατολή εισέρχεται σε μια καθοριστική φάση, νιώθουμε ότι το άγνωστο πλησιάζει», δήλωσε ο Τουσκ σε συνέδριο δασκάλων. «Η σύγκρουση λαμβάνει δραματικές διαστάσεις. Οι τελευταίες ώρες έχουν δείξει ότι η απειλή είναι σοβαρή και πραγματική σε ό,τι αφορά μια παγκόσμια σύγκρουση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σουηδία: Ολόκληρη ιστορική εκκλησία μετακινείται πάνω σε ρυμουλκούμενη πλατφόρμα – Εντυπωσιακές εικόνες
Η εκκλησία είναι ένα από τα 23 μνημεία που έχουν ήδη μετακινηθεί στην Κιρούνα, με την LKAB να χαρακτηρίζει τη μετακίνηση αυτή «μοναδικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία»
Ξύλινη εκκλησία στη Σουηδία μεταφέρεται πάνω σε πλατφόρμα
Νέες φωτογραφίες από τη συνάντηση του Τραμπ με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες – «Σαν δάσκαλος και μαθητές»
Στα νέα καρέ φαίνεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ να κάθεται στην προεδρική καρέκλα και απέναντί του να έχει τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, που είναι ο ένας δίπλα στον άλλον
Ντόναλντ Τραμπ / Τζόρτζια Μελόνι / Φρίντιρχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν / Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Financial Times: Η πρόταση Ζελένσκι στον Τραμπ για αγορά αμερικανικών όπλων με 100 δισ. δολάρια και οι κόκκινες γραμμές
Το έγγραφο δεν αναφέρει ποια ακριβώς όπλα ζητά να προμηθευτεί η Ουκρανία, αλλά το Κίεβο έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί τουλάχιστον 10 συστήματα αεράμυνας Patriot αμερικανικής κατασκευής για την προστασία πόλεων και κρίσιμων υποδομών
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο