Κόσμος

Γερμανία: Συνελήφθη Ιρακινός που σχεδίαζε επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Ένας Ιρακινός συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης (6.12.2024) στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας, ως ύποπτος για τον σχεδιασμό επίθεσης σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, σε βάρος του Ιρακινού είχε εκδοθεί ήδη ένταλμα σύλληψης για την απέλασή του καθώς είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου του, ενώ ο 37χρονος είχε τραβήξει την προσοχή των αρχών της Γερμανίας και με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο υπέρ του «Ισλαμικού Κράτους». Ωστόσο, τώρα ελέγχεται αν σχεδίαζε επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά.

Όπως διαπιστώθηκε μετά την σύλληψή του, είχε τραβήξει φωτογραφίες από την χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης «στο πλαίσιο ύποπτης επιχείρησης παρακολούθησης».

Οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι ο κίνδυνος ισλαμιστικών επιθέσεων στην Γερμανία παραμένει υψηλός, με την ομοσπονδιακή υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ να αναφέρεται συγκεκριμένα στις υπαίθριες αγορές των Χριστουγέννων, καλώντας τους πολίτες σε εγρήγορση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση BBC: Τι σημαίνει η επιβεβαίωση του Κρεμλίνου πως ο Πούτιν δεν πάει στην Τουρκία για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας
Καμία έκπληξη για τους Ουκρανούς, απογοήτευση για τους Αμερικανούς - Δεν έχει οριστεί χρόνος για την έναρξη των συνομιλιών, λέει πηγή του τουρκικού ΥΠΕΞ - Καταρρέουν οι ελπίδες ώρα με την ώρα
Βλαντιμίρ Πούτιν