Κόσμος

Γερμανία: Έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης ο Σολτς – Πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο

Στις δημοσκοπήσεις, ο Σολτς και οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες του βρίσκονται πίσω τόσο από την αντιπολίτευση CDU όσο και από την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Η Γερμανία οδεύει προς πρόωρες εκλογές αφού ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχασε ψήφο εμπιστοσύνης, τερματίζοντας τη διχασμένη κυβέρνηση συνασπισμού του σε μια περίοδο πίεσης για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, από τους 733 βουλευτές οι 207 ψήφισαν «ναι», «όχι» ψήφισαν 394 και απείχαν 116.

Η ήττα του Σολτς τη Δευτέρα ανοίγει το δρόμο για τη διάλυση του κοινοβουλίου ενόψει των πρόωρων εκλογών που θα διεξαχθούν στις 23 Φεβρουαρίου.

Στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, ο καγκελάριος Σολτς και οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες του βρίσκονται πίσω τόσο από την αντιπολίτευση CDU όσο και από την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Η αναμενόμενη ήττα του Σολτς στέλνει τη Γερμανία στις κάλπες εν μέσω μιας οικονομικής δίνης, της απειλής ενός εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ και της πολιτικής αναταραχής σε άλλα μέρη της Ευρώπης, όπως στη Γαλλία.

 

Η Bundesbank προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αναπτυχθεί μόλις κατά 0,1% το 2025.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όσα έγιναν στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ με Ιράν στο Πακιστάν – Οι «κόκκινες γραμμές», η αδιαφορία Τραμπ και η σιγή για τα Στενά του Ορμούζ
21 ώρες διήρκησαν οι συνομιλίες - «Αγκάθι» παραμένει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί χρόνος στην Τεχεράνη για να εξετάσει την αμερικανική πρόταση
Τζέι Ντι Βανς
Η «ύποπτη» ανάρτηση του Τραμπ για το Ιράν – Σχέδιο για ναυτικό αποκλεισμό αλά Βενεζουέλα μετά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε άρθρο φιλοτραμπικού μέσου το οποίο αναλύει τις πρακτικές που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και κατά του Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ