Ελλάδα

Που οφείλονται οι μικροσεισμοί στην Αττική: 30 έχουν καταγραφεί στο Χαλάνδρι – «Μπορεί να συνεχιστούν για μήνες»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μεγάλος σεισμός στην Αττική» διαβεβαίωσε ο Αθανάσιος Γκανάς

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγογοι για το μπαράζ μικρών σεισμών στην Αττική το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Κυριακή (29.12.24) καταγράφτηκαν τέσσερις σεισμοί μέσα σε έξι ώρες στην Αττική.

Μιλώντας στο Action24 το πρωί της Δευτέρας για το φαινόμενο, o διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μπορεί να συνεχιστεί για εβδομάδες ή και μήνες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουν καταγραφεί 30 σεισμοί κάτω των 2,8 Ρίχτερ στην περιοχή γύρω από το Χαλάνδρι. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους του λεκανοπεδίου επειδή είναι κοντά στο επίκεντρο».

Ο κ. Γκανάς απέδωσε τους σεισμούς αυτούς στις κινήσεις υγρών στον ανώτερο φλοιό της Γης.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μεγάλος σεισμός στην Αττική γιατί δεν υπάρχει μεγάλο ρήγμα στο Χαλάνδρι με κατεύθυνση προς Παπάγου-Ζωγράφου.

«Δεν υπάρχει τέτοιο μεγάλο ρήγμα που να προκαλεί ανησυχία. Αν υπήρχε τόσο μεγάλο ρήγμα θα το είχαμε χαρτογραφήσει. Υπάρχουν πολλά μικρά διάσπαρτα με ανατολική-βορειοανατολική διεύθυνση από Κάτω Χαλάνδρι προς Ζωγράφου-Παπάγου και όταν λέμε μικρά εννοούμε μήκους 1-1,5 χλμ», είπε ο ίδιος.

«Οι μικροσεισμοί δεν οφείλονται στην διέγερση των ρηγμάτων αλλά σε κίνηση ρευστών στον φλοιό» επανέλαβε ο σεισμολόγος, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «αποκλείεται να επηρεαστεί η περιοχή της Πάρνηθας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων: «Όχι σε διάλογο με την κυβέρνηση»
«Είναι αγώνας ζωής και για εμάς και για όλους τους Έλληνες» τονίζουν, παραμένοντας στο μπλόκα μέχρι τη Δευτέρα - Οι αγρότες επιμένουν ότι «ο διάλογος είναι προσχηματικός και η κυβέρνηση μας εμπαίζει»
Από τη σύσκεψη των αγροτών 11
Ο Τριαντόπουλος αρνήθηκε στη δίκη ότι έδωσε εντολή για παράνομη αλλοίωση του χώρου της τραγωδίας των Τεμπών
Έκλεισε ο κύκλος της ανακριτικής διαδικασίας για το «μπάζωμα», με τον Χρήστο Τριαντόπουλο να είναι ο τελευταίος από τους κατηγορούμενους που έδωσε εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου
Στιγμιότυπο από την φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, τον Φεβρουάριο του 2023
Ο ρόλος του 30χρονου που παραδόθηκε για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα και οι πωλήσεις ακινήτων έναντι 900.000 ευρώ
Ο 30χρονος ήταν γιος γνωστού επιχειρηματία, ήταν ο άνθρωπος με το τέταρτο πακιστανικό κινητό τηλέφωνο, ενώ ερευνάται το αν οι ηθικοί αυτουργοί φιλοξενήθηκαν σπίτι του μετά το έγκλημα
Ο 30χρονος πέμπτος συνεργός που παραδόθηκε
Στέφανος Παπαδόπουλος: Τα πρώτα βήματα στις πίστες της Θεσσαλονίκης, η κάθοδος στην Αθήνα και τα βίντεο με τον Γιώργο Μαζωνάκη
Δείτε φωτογραφίες από την συνεργασία τους στην πίστα - Ζητά δικαίωση ο νεαρός τραγουδιστής με τον Γιώργο Μαζωνάκη να υποστηρίζει -μέσω των δικηγόρων του- πως υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο εκβίασης
Ο Στέφανος Παπαδόπουλος τραγουδά με τον Γιώργο Μαζωνάκη