Κόσμος

Ισραήλ: Ταυτοποιήθηκε η σορός Ισραηλινού ομήρου δύο μέρες μετά από αυτή του πατέρα του

Ο Γιούσεφ και ο Χάμζα αλ Ζαγιάντνα, Βεδουίνοι ηλικίας 53 και 22 ετών αντίστοιχα, είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Χολίτ στο νοτιοδυτικό Ισραήλ

Στην ταυτοποίηση της σορού ενός ακόμα Ισραηλινού ομήρου που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησαν οι αρχές  του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα η σορός ενός Ισραηλινού ομήρου, που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, ταυτοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά τον επαναπατρισμό της στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης από το εθνικό ινστιτούτο ιατροδικαστικής και από την ισραηλινή αστυνομία, σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι του στρατού ενημέρωσαν την οικογένεια» Ζαγιάντνα ότι ο γιος τους Χάμζα, που κρατούνταν όμηρος στη Λωρίδα της Γάζα, «σκοτώθηκε όσο ήταν υπό αιχμαλωσία από τη Χαμάς», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι οι σοροί του πατέρα του Χάμζα, του Γιούσεφ Ζαγιάντνα, είχε επαναπατριστεί αφού εντοπίστηκε σε σήραγγα στην περιοχή της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Έπειτα από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τον θάνατο του Χάμζα, ο στρατός επιβεβαίωσε σήμερα ότι επεστράφη στο Ισραήλ και η δική του σορός.

Ο Γιούσεφ και ο Χάμζα αλ Ζαγιάντνα, Βεδουίνοι ηλικίας 53 και 22 ετών αντίστοιχα, είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Χολίτ στο νοτιοδυτικό Ισραήλ, όπου συμμετείχαν στη συγκομιδή ελιών, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του