Πολιτική

Μπελέρης: Με το μυαλό στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο η εκδήλωση που πραγματοποίησε στα Ιωάννινα

«Ο Ελληνισμός, σήμερα, είναι πολύ πιο ισχυρός και μαζί του δεν μπορεί να παίξει κανείς»

Με τη σκέψη και τις ευχές όλων στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντης Μπελέρης, με θέμα «Βορειοηπειρωτικός και Κυπριακός Ελληνισμός συναντώνται στα Ιωάννινα».

Ο Φρέντης Μπελέρης αναφερόμενος στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, έκανε λόγο για έναν πεφωτισμένο κληρικός και άνθρωπο που ανέστησε από τις στάχτες την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας. 

«Σήμερα, ωστόσο, θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω διαφορετικά από ό,τι θα ήθελα. Να ξεκινήσω από τη βαριά σκιά που πλανάται πάνω από τον τόπο μας και έχει εγκατασταθεί αυτές τις ημέρες στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, το οποίο και επισκέφθηκα χθες. Εκεί δηλαδή που δίνει τον δικό του αγώνα ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος» είπε αρχικά για να συνεχίσει: «Ένας πεφωτισμένος κληρικός και άνθρωπος που ανέστησε από τις στάχτες την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας . Είχα την τιμή να με επισκεφθεί στο κελί στις 15 Αύγουστου του 2023 στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Από εκείνην την στιγμή δεν ένιωσα ούτε για ένα λεπτό μόνος, είχα συντροφιά όχι μόνο την εικόνα που μου χάρισε, αλλά και τα σοφά του λόγια όλο αγάπη, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για όσους με κρατούσαν αδίκως δέσμιο» δήλωσε.

Σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας σημείωσε πως «τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο του κυρίου Ράμα. Η ΕΕ, το κοινό μας σπίτι, έχει κανόνες. Για να διαβεί αυτό το ευρωπαϊκό μονοπάτι, η Αλβανία θα πρέπει να υιοθετήσει το πρότυπο της Κύπρου, η οποία άνοιξε τα ενταξιακά κεφάλαια και προχώρησε στηριζόμενη στις δυνάμεις της.  Όχι με το έτσι θέλω, αλλά με σεβασμό απέναντι στον λαό της και τα αιτήματα του. Και όχι με τρόπο που να αλλοίωνε τη θέληση τους ή να ξυπνούσε τα αντιδυτικά τους αισθήματα. Και κυρίως χωρίς ψυχροπολεμικές λογικές. Δίχως τη λογική της μαριονέτας μεγαλύτερων κρατών που παρομοιάζεται μόνο με πιόνι στη σκακιέρα.

Αν η Αλβανία δεν κάνει τα απαιτούμενα βήματα,  έχουν γνώση οι φύλακες. Είμαστε το μόνος έθνος που έχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δύο υπογραφές, δύο κράτη, αλλά μία κοινή πορεία και ενιαία σκέψη. Διαχρονικά λειτουργούμε ως ένα και έτσι θα συνεχίσουμε. Ο Ελληνισμός, σήμερα, είναι πολύ πιο ισχυρός και μαζί του δεν μπορεί να παίξει κανείς».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ως κεντρικοί ομιλητές ο ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΕΛΚ, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο τ. Υπουργός Επικρατείας, κ. Σταύρος Παπασταύρου και ο Βουλευτής ΝΔ, κ. Άγγελος Συρίγος.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής ΝΔ και πρ. Υπουργός, κ. Μαρία Κεφάλα, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Θωμάς Μπέγκας, ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, κ. Σεραφείμ Λιάπης ο πρ. Υπουργός, κ. Λευτέρης Οικονόμου, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά
Ο υπουργός Επικρατείας συνδέει τη συμφωνία για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης με την ενίσχυση της εθνικής ισχύος και επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στη Βουλή
Άκης Σκέρτσος
ΚΚΕ κατά της καμπάνιας του ΥΠΕΘΑ για τη στράτευση γυναικών: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι»
Το τμήμα της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και απορρίπτει το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης της άμυνας
Γυναίκες στον στρατό 8
Χατζηδάκης για αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εξετάζονται παρεμβάσεις, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για συγκράτηση της ακρίβειας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική πορεία
Πλοίο, επιβάτες, ακτοπλοϊκά