Ελλάδα

Οι σεισμοί στη Σαντορίνη βασικό θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ – Καθησυχαστικοί οι Τούρκοι επιστήμονες

«Χρειάζεται και άλλη παρακολούθηση» λένε οι Τούρκοι σεισμολόγοι

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι Τούρκοι σεισμολόγοι για τους σεισμούς στη Σαντορίνη, που σήμερα Δευτέρα (3.2.25) είναι ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι σεισμοί στη Σαντορίνη μονοπωλούν τα τουρκικά ΜΜΕ και τον τουρκικό Τύπο σήμερα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον», μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Σήμερα (σ.σ χθες) στο Αιγαίο σημειώθηκαν 200 σεισμοί. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό, έχουν γίνει πολλές προειδοποιήσεις προς τους πολίτες και σε κάποια νησιά έκλεισαν τα σχολεία» δήλωσε η παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου Haber Global Ντιλαρά Σαγιάν. 

«O σεισμός ουσιαστικά τώρα πήγε λίγο πιο ανατολικά. Αν είχε συμβεί μόνο γύρω από τη Σαντορίνη θα μπορούσαμε να το ερμηνεύσουμε πως είναι αποτέλεσμα των εκρήξεων του ηφαιστείου, που βρίσκεται δίπλα από τη Σαντορίνη. Όμως ενώ έχουμε 200 σεισμούς, κάποιοι από αυτούς πάνω από 4 Ρίχτερ, τους βλέπουμε μεταξύ της Αμοργού και της Σαντορίνης» σχολίασε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Γιντίζ Σουκρού Ερσόι.

 

«Πράγματι κάποιες φορές σε τέτοιες περιοχές το κύμα των σεισμών ερμηνεύεται πως συμβαίνει λόγω του ηφαιστείου. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση επικρατεί η άποψη πως αυτή η σεισμική δραστηριότητα έχει σχέση με τα ρήγματα, και όχι με το ηφαίστειο. Αλλά χρειάζεται κι άλλη παρακολούθηση» τόνισε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κωνσταντινούπολης Οκάν Τουγσιούζ. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πήγε να βοηθήσει έναν άνθρωπο, και την χτύπησε το φορτηγό, "έφυγε" σαν ήρωας», λέει ο σύζυγος της αστυνομικού που πέθανε στη Χαλκιδική
Η σύζυγος μου γύριζε από την υπηρεσία της στις 5 Απριλίου, δεν μπόρεσε να τραβήξει τον ξαπλωμένο και τους χτύπησε το φορτηγό και τους δύο», εξηγεί ο σύζυγος της 46χρονης που πέθανε μετά από 2μηνη νοσηλεία
Η 46χρονη αστυνομικός που παρασύρθηκε από φορτηγό τον Απρίλιο και κατέληξε στις 14 Ιουνίου
«Κάθε φορά που ακούμε σειρήνες μπαίνουμε στα καταφύγια, δεν έχουμε κοιμηθεί», λένε οι Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν αποκλειστεί στο Ισραήλ
Οι Έλληνες καλλιτέχνες βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία και προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν στην Ελλάδα
Αλέκος Ζαζόπουλος