Ελλάδα

Συγκλονίζει ο Νίκος Πλακιάς στην εκδήλωση μνήμης για τα Τέμπη στην Καλαμπάκα: «Κορίτσια μου, λείπετε σε όλους»

«Πέρσι τέτοια ημέρα σήκωσα το κεφάλι ψηλά και φώναξα «Χρύσα, Θώμη, Αναστασία, μου λείπετε»!

Σπαρακτικός ο Νίκος Πλακιάς που έχασε τις δυο κόρες και την ανιψιά του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σε εκδήλωση μνήμης στην Καλαμπακα.

Ο Νίκος Πλακιάς έδωσε το παρών σε εκδήλωση μνήμης για τα 57 θύματα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της Παρασκευής (28/2) στην κεντρική πλατεία στην Καλαμπάκα και εκφώνησε ένα άκρως συγκινητικό λόγο.

«Το «Δεν Έχω Οξυγόνο» έγινε σύμβολο ενός αγώνα, μια τεράστια ανταπόκριση απ’ όλο τον λαό απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα. Σηκώθηκαν όλοι από τους καναπέδες, ειδικά οι νέοι, γιατί κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν να είναι στη θέση των παιδιών μας. Δεν πρέπει ποτέ κανένας να πει ότι δεν έχει οξυγόνο», είπε ο Νίκος Πλακιάς στην εκδήλωση για τα δύο χρόνια από τα Τέμπη.

«Αυτό που έγινε σήμερα να είναι η αρχή του τέλους, ίσως το τέλος μιας αρχής. Όπως παρακολουθείτε, ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος. Θα προσπαθήσουμε να αντέξουμε, θα έρθει και η ώρα των δικαστηρίων. Του χρόνου, να είμαστε καλά, να σας έχουμε πάλι στο πλευρό μας στα δικαστήρια.

Εκεί θα δώσουμε τον ύστατο αγώνα για τα παιδιά μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο άτυχος πατέρας με δάκρυα στα μάτια.

«Μπορεί όχι του χρόνου, μπορεί σε δύο ή σε τρία χρόνια. Καλύτερα να πάω σε μία δίκη με το κεφάλι ψηλά. Πέρσι τέτοια ημέρα σήκωσα το κεφάλι ψηλά και φώναξα «Χρύσα, Θώμη, Αναστασία, μου λείπετε!».

«Φέτος δεν θα το κάνω, θα σκύψω το κεφάλι μου σε όλους εσάς που αφήσατε ό,τι κάνατε, την καθημερινότητά σας», συνέχισε ο Νίκος Πλακιάς στην εκδήλωση μνήμης για τα Τέμπη το βράδυ της Παρασκευής.

«Σήμερα θα φωνάξω «κορίτσια, δεν λείπετε μόνο σε μένα αλλά σε όλη την τοπική κοινωνία. Στους φίλους σας, στους δασκάλους σας, που είναι εδώ και κλαίνε για εσάς. Το να σας πω ένα ευχαριστώ είναι το λιγότερο. Να ξέρετε πως ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε πάντα με γνώμονα τη δικαιοσύνη. Κάνουμε έναν αγώνα ανελέητο, σκληρό με ήθος και αξιοπρέπεια», κατέληξε στον ο Νίκος Πλακιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου
«Με νάρκωσε και με έκλεψε» λέει ο 42χρονος για την οικιακή βοηθό στη Γλυφάδα - «Δεν έχω καμία σχέση» απαντά η ίδια
«Όταν ξύπνησα πήγα στους γείτονές μου και ζήτησα βοήθεια, τους ζήτησα να καλέσουν την αστυνομία, ήμουν χάλια, δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Τότε κατάλαβα ότι μου λείπουν χρήματα και κινητά»
Η οικιακή βοηθός στη Γλυφάδα 4
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 4
Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Εξέδωσε Navtex και ζητά την αποστρατικοποίηση 23 ελληνικών νησιών στο Αιγαίο
Τα 23 νησιά είναι: Θάσος, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Σύμη, Κως και Καστελόριζο
Τουρκική φρεγάτα 69
Η ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε με την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε η Μαράια
Η Μαράια γνωστοποίησε ότι δέχτηκε ένα απειλητικό μήνυμα από Τούρκο οπαδό το οποίο έγραφε: «Θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια. Θα φοβάσαι όπου κι αν πας».
Η Μαράια Αντετοκούνμπο κατά την άφιξη της Εθνικής 13