Ελλάδα

Η χλιδάτη ζωή των μαφιόζων με τα λαθραία τσιγάρα που κρύβονται πίσω από τις εκτελέσεις «κεφαλιών» της «Greek Mafia»

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείται και στη νυχτερινή προστασία σε Αττική, Μύκονο και στο «ξέπλυμα» χρήματος, αγοράζοντας ακίνητα σε όλη τη χώρα

Μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να συνέλαβε 47 άτομα της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και τα οποία αποτελούν τα μέλη της λεγόμενης «Ανατολικής Μαφίας», όμως για άλλη μια φορά ούτε το μεγάλο αφεντικό ούτε οι άνθρωποι που κάνουν κουμάντο στη χώρα μας κατάφεραν να εντοπιστούν και να συλληφθούν.

Έτσι, η εγκληματική οργάνωση που συνδέεται με το λαθρεμπόριο τσιγάρων και έχει παρακλάδια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας παραμένει ουσιαστικά αλώβητη, παρά το γεγονός ότι φέρεται να κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες τεσσάρων μεγάλων κεφαλιών της λεγόμενης «Greek Mafia».

Η Αστυνομία για άλλη μια φορά αρκέστηκε στο να πιάσει κυρίως τη «μαρίδα» της εγκληματικής οργάνωσης, αφήνοντας στην ουσία τους «καρχαρίες» να αλωνίζουν ελεύθεροι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μεγάλο αφεντικό, που εξακολουθεί να ζει χλιδάτα στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι, όπως και τα περισσότερα μεγάλα κεφάλια της Ρωσοουκρανικής μαφίας, που τα τελευταία χρόνια λυμαίνονται τη χώρα μας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι μαφιόζοι του ανατολικού μπλοκ με το στρατηγείο στο Ντουμπάι και «ναυλώνοντας» δεκάδες αναλώσιμα μέλη στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται σε τρεις συγκεκριμένους κλάδους.

Βασικό πεδίο δράσης τους το λαθρεμπόριο τσιγάρων, καθώς εντοπίστηκαν δύο δικά τους εργοστάσια παρασκευής κακής ποιότητας τσιγάρων με το τελευταίο να βρίσκεται στην περιοχή της Χαλκίδας. Έχουν στήσει παρασκευαστήριο, εισάγοντας δικές τους πρώτες ύλες και κάνοντας ακόμα και delivery ποσοτήτων σε διάφορα σημεία της χώρας.

Δεύτερο πεδίο δραστηριοτήτων είναι η προστασία σε νυχτερινά καταστήματα της Βορείου Ελλάδος, της Αττικής και της Μυκόνου. Η «Ανατολική Μαφία» χρησιμοποιώντας άτομα από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης απειλούν, εκβιάζουν και τρομοκρατούν καταστηματάρχες, εισπράττοντας μηνιαίο χαράτσι και φθάνοντας σε σημείο να έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους ακόμα και καταστήματα.

Τρίτος άξονας, είναι το ξέπλυμα χρήματος, αγοράζοντας ακίνητα σε πολλά σημεία της χώρας.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, χρησιμοποιεί, ένα δίκτυο εκτελεστών, που βγάζει από τη μέση όποιον προσπαθεί να πάρει μερίδιο από τη «χρυσή μπίζνα» του λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Η ελληνική Αστυνομία, φέρεται να χρεώνει στη συγκεκριμένη εγκληματική συμμορία, τη δολοφονία μεγάλου κεφαλιού της Greek Mafia το Πάσχα του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας, τις εκτελέσεις έναν χρόνο αργότερα τον Ιούνιο του 2023 δύο άλλων μελών της ελληνικής μαφίας, οι οποίοι ως αντίποινα για τη δολοφονία δικού τους ατόμου, έβαλαν βόμβα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης σε ένα από τα στρατηγεία της «Ανατολικής Μαφίας» στη χώρα μας.

Τέλος, φέρονται να κρύβονται και πίσω από την εκτέλεση με 100 σφαίρες έξω από βενζινάδικο στο Νέο Κόσμο μεγάλου στελέχους της Greek Mafia τον Ιανουάριο του 2024.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΛΑΣ, προσπαθεί συλλαμβάνοντας και απενεγοποιώντας δεκάδες μέλη της Ρωσοουκρανικής μαφίας, να περιορίσει τις δραστηριότητες τους, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, καθώς το μεγάλο αφεντικό από το Ντουμπάι και οι άνθρωποί του, φροντίζουν άμεσα να τους αντικαθιστούν, σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στον πρώτο όροφο σπιτιού στην Πάτρα - Επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας ηλικιωμένης
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και άνδρες της ΔΙΑΣ, οι οποίοι απεγκλώβισαν από το σπίτι μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είναι καλά στην υγεία της
Πάτρα
Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Βίντεο από τις τελευταίες εργασίες – Έκλεισε η Βασιλέως Κωνσταντίνου
Από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 9 το βράδυ, θα υπάρξει ολική διακοπή της κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας - Οι κλειστοί δρόμοι την Κυριακή στην κλασική διαδρομή
Τελευταίες εργασίες στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Καλλιμάρμαρο για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο
Τέμπη: Στο εδώλιο οι δύο ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717 – Δυναμικό παρών από συγγενείς θυμάτων
«Να μην υπάρξει από εδώ και πέρα ούτε μπάζωμα ούτε συγκάλυψη», είπε ο Πάνος Ρούτσι - «Δεν θα δεχθούμε άλλα μπαζώματα», ανέφερε ο Αντώνης Ψαρόπουλος
Το σημείο της τραγωδίας των Τεμπών
3.000 καταφύγια στην Ελλάδα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού – Χωράνε 2 εκατομμύρια άνθρωποι
Η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει δεσμευθεί να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των πολιτικών δομών και την ικανότητα συντονισμού μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών φορέων
Καταφύγιο 5