Κόσμος

Ο Πούτιν θα συζητήσει με τον εμίρη του Κατάρ για τον πόλεμο στην Ουκρανία και για το Μεσανατολικό

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την συνάντηση των δύο ηγετών στην Μόσχα

Τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι, θα συναντήσει αύριο (17.04.2025) στην Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα (16.04.2025) τις συνομιλίες ανάμεσα σε Βλαντίμιρ Πούτιν και εμίρη του Κατάρ, που θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία και για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή. 

«Σίγουρα θα υπάρξει μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Πούτιν και του εμίρη του Κατάρ για τα ουκρανικά θέματα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Θα υπάρξει επίσης ανταλλαγή απόψεων για περιφερειακές υποθέσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η περιοχή είναι γεμάτη από πιθανότητες για σύγκρουση. Και το Κατάρ διαδραματίζει πολύ μεγάλο και σημαντικό ρόλο στις απόπειρες να επιλυθούν πολλές καταστάσεις», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εμίρης αναμένεται να φθάσει σήμερα στη Μόσχα και να συναντήσει τον Πούτιν αύριο, Πέμπτη.

Το Κατάρ έχει κάνει πολλές προσπάθειες να μεσολαβήσει μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και έχει βοηθήσει να οργανωθεί η επιστροφή παιδιών και από τις δύο χώρες, τα οποία χωρίστηκαν από τους γονείς τους στη διάρκεια του πολέμου.

«Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τις δυνατότητες και το τωρινό επίπεδο της εμπορικής και οικονομικής μας συνεργασίας» με το Κατάρ, δήλωσε ο Πεσκόφ. «Και, φυσικά, τον απόρρητό μας διάλογο για πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένων και των πιο ευαίσθητων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Οι ζημιές στις τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ – Πόσο επηρεάζουν τον σχεδιασμό της Τεχεράνης
Το μέγεθος των ζημιών και το κατά πόσο μπορεί να επιβιώσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα παραμένει ασαφές - Ισραήλ και Ιράν έχουν διαφορετικές εκδοχές
Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν του Ιράν 6
Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να φύγουν από περιοχές κοντά σε εργοστάσια όπλων – «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Οι νεκροί στο Ισραήλ έφτασαν τους 13 μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά - Επιστρέφει ο Χαγκάρι - Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 80 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μεγάλες καταστροφές στην πόλη Τάμρα του Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
24
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν