Κόσμος

Ο Ζελένσκι ζητά «σαφή απάντηση» από τη Ρωσία για νέα εκεχειρία

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα «αναλύσει» την πρόταση του Κιέβου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως θέλει μια «σαφή απάντηση» από τη Ρωσία όσον αφορά την πρότασή του περί νέας εκεχειρίας στις επιθέσεις με drones και πυραύλων σε πολιτικές υποδομές.

«Η Ουκρανία διατηρεί την πρόταση να μην πλήττονται πολιτικές υποδομές. Και περιμένουμε μια σαφή απάντηση από τη Ρωσία. Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα το επιτύχουμε αυτό», ανέφερε o Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα «αναλύσει» την πρόταση του Κιέβου.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι οι συνομιλίες που θα έχει η ουκρανική αντιπροσωπεία αυτήν την εβδομάδα στο Λονδίνο με Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους έχουν έναν βασικό στόχο: «να πιέσουν για μια εκεχειρία άνευ όρων».

«Αυτή θα πρέπει να είναι η αφετηρία», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 2
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα