Ελλάδα

Όλυμπος: Νεκρή η 50χρονη γυναίκα που έπεσε σε χαράδρα

Η σορός της 50χρονης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, με τις αρχές να ερευνούν τις συνθήκες της τραγωδίας

Τραγική ήταν η κατάληξη της πεζοπορίας που έκανε μία 50χρονη στον Όλυμπο και είχε πέσει σε χαράδρα. Παρά τις πολύωρες και αγωνιώδεις προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης, η γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της LarissaPress, πρόκειται για 50χρονη γυναίκα, με καταγωγή από την Πολωνία, που επιχειρώντας πεζοπορία στον Όλυμπο τραυματίστηκε θανάσιμα κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

Επιτόπου επιχείρησαν συνολικά 23 πυροσβέστες, με ορειβατικές ομάδες της 1ης, 2ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και πεζοπόρα τμήματα της 2ης ΕΜΟΔΕ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου, όπως και ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος και του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 8:30 το βράδυ.

Η σορός της 50χρονης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, με τις αρχές να ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική:

Κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, Τρίτη 22 Απριλίου 2025, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για έρευνα και διάσωση μιας αλλοδαπής πλησίον του καταφυγίου Αγαπητός στον Όλυμπο.

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από είκοσι τέσσερις (24) πυροσβέστες, από τις Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της 1ης, της 2ης και της 8ης Ε.Μ.Α.Κ., το πεζοπόρο τμήμα της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και της Π.Υ. Λιτοχώρου.

 

Η γυναίκα εντοπίστηκε από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις χωρίς τις αισθήσεις της σε δυσπρόσιτο σημείο της ανωτέρω περιοχής, ανασύρθηκε με ελικόπτερο Super Puma του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο Αγαπητός. Από εκεί μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του Π.Σ. στο στρατόπεδο Λιτοχώρου όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα Τρίτη 22 Απριλίου 2025.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένοχος ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου - Τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή η ποινή του
Το δικαστήριο παρά την εισαγγελική πρόταση για μη χορήγηση ελαφρυντικών στον καταδικασθέντα, κατά οριακή πλειοψηφία 4-3, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου
Δίκη του ανεξάρτητου βουλευτή, προερχόμενος από τους "Σπαρτιάτες", Κωνσταντίνου Φλώρου για βιαιοπραγία σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας
Εμφανίστηκε ο 20χρονος που αναζητούνταν για τη δολοφονία του Κλεομένη στην Καλαμαριά - Απολογείται την Παρασκευή
Εμφανίστηκε αυτοβούλως και μετά αφέθηκε ελεύθερος - Για τη δολοφονία έχει ήδη προφυλακιστεί ο 19χρονος φίλος του θύματος και ο 23χρονος που μαχαίρωσε τον Κλεομένη
Ο 20χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλαμαριά