Ελλάδα

Η Περιφέρεια Αττικής κατάσχεσε πάνω από 19 τόνους ακατάλληλων τροφίμων από τις αρχές Μαρτίου

Σχεδίαζαν να τα διοχετεύσουν στην αγορά ενόψει Πάσχα

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες η Περιφέρεια Αττικής, η οποία τον Μάρτη κατάσχεσε 11 τόνους ακατάλληλου κρέατος και μέχρι τη Μ. Τρίτη άλλους 4,2 τόνους ακατάλληλων τροφίμων που σχεδίαζαν να διοχετεύσουν στην αγορά ενόψει Πάσχα.

Μάλιστα, από τη Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου, τα κλιμάκια της Περιφέρειας πραγματοποίησαν συνολικά 919 ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη την Αττική. Σε αυτό το πλαίσιο, κατασχέθηκαν συνολικά 4.048 κιλά ακατάλληλων κρεάτων, λόγω ελλιπούς ή ανύπαρκτης σήμανσης, καθώς και 90 κιλά αλλοιωμένες πατάτες. Συνολικά δηλαδή από τις αρχές Μαρτίου έχουν κατασχεθεί πάνω από 19 τόνοι ακατάλληλων τροφίμων από την Περιφέρεια Αττικής. 

«Η προστασία της δημόσιας υγείας και των οικονομικών των καταναλωτών, είναι μια αποστολή καθημερινή και αδιάκοπη. Σε αυτή την προσπάθειά μας δεν υπάρχουν ούτε διακοπές, ούτε διαλείμματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Τα εξουσιοδοτημένα κλιμάκιά μας βρέθηκαν στο πεδίο όλες τις ημέρες του Πάσχα, με αμείωτη ένταση, προκειμένου να διασφαλίσουν την ποιότητα και τη σωστή τιμή των προϊόντων που θα έφταναν στο εορταστικό τραπέζι. Η λειτουργική αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών της Περιφέρειας υπήρξε εξ αρχής ένα από τα βασικά στοιχήματα της διοίκησής μας – και οι πρωτοβουλίες που πήραμε προς αυτή την κατεύθυνση, αποδείχτηκε ότι απέδωσαν καρπούς. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω δημόσια τα στελέχη μας στην Περιφέρεια, που όλες αυτές τις άγιες ημέρες δούλεψαν άοκνα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να γιορτάσουμε όλοι το Πάσχα, όπως μας αξίζει».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρεια από τις αρχές Απριλίου μέχρι τη Μ. Τρίτη είχαν πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής 4.236 έλεγχοι, κατασχέθηκαν 4,2 τόνοι ακατάλληλων τροφίμων και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 157.000 ευρώ, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν κατασχεθεί 11 τόνοι αλλοιωμένου κρέατος, η μεγαλύτερη ποσότητα που κατασχέθηκε στη χώρα μέσα στο 2025.

Ακατάλληλα κρέατα
Ακατάλληλα κρέατα / Περιφέρεια Αττικής
Ακατάλληλες συνθήκες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Ακατάλληλες συνθήκες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος / Περιφέρεια Αττικής
Ακατάλληλα κρέατα
Ακατάλληλα κρέατα / Περιφέρεια Αττικής
Ακατάλληλες συνθήκες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Ακατάλληλες συνθήκες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος / Περιφέρεια Αττικής
Ακατάλληλα κρέατα
Ακατάλληλα κρέατα / Περιφέρεια Αττικής
Ακατάλληλα κρέατα
Ακατάλληλα κρέατα / Περιφέρεια Αττικής
Ακατάλληλα κρέατα
Ακατάλληλα κρέατα / Περιφέρεια Αττικής

Οι έλεγχοι που διεξάγονται αφορούν σε όλες τις επιχειρήσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των μηχανισμών της Περιφέρειας, όπως εταιρείες διανομής κρεάτων, οπωρολαχανικών και άλλων κατηγοριών τροφίμων, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα τυροκομικών προϊόντων, πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, καταστήματα παιχνιδιών, πρατήρια υγρών καυσίμων, επιχειρήσεις αναψυχής κ.α.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όλγα Κεφαλογιάννη και Μίνως Μάτσας: Στα δικαστήρια για την επιμέλεια των παιδιών τους – Τι κατέθεσαν οι αδελφές του
«Τα τελευταία δύο χρόνια ο αδελφός μου είχε αλλάξει», είπε η αδελφή του μουσικοσυνθέτη, «Έχει πολύ αρνητική διάθεση απέναντι στην αδελφή μου», δήλωσε η Χριστίνα Κεφαλογιάννη για τον πρώην άντρα της υπουργού
O Mίνως Μάτσας και η Όλγα Κεφαλογιάννη 4
Ξάνθη: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο αστυνομικός που χτύπησε και πέρασε χειροπέδες σε 40χρονο νομίζοντας ότι είναι παράτυπος μετανάστης
Ο αστυνομικός φέρεται να επιτέθηκε σε Ελληνογερμανό με σκλήρυνση κατά πλάκας, τον συνέλαβε και μάλιστα τον έβαλε σε πόρτ μπαγκάζ αυτοκινήτου
Αστυνομικός 5
Αριάδνη: 1.536 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ στα μέσα μεταφοράς
Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο 8μηνο του 2025, οι αστυνομικοί του σχεδίου «Αριάδνη» προχώρησαν σε 91.610 ελέγχους, 1.539 προσαγωγές καθώς και 1.536 συλλήψεις –μεταξύ άλλων- για κλοπές, ληστείες, φθορές, γκράφιτι και παραβάσεις που αφορούν ναρκωτικά, όπλα και παράνομη διαμονή στη χώρα
Αστυνομικοί συλλαμβάνουν άνδρα σε σταθμό μετρό 2