Κόσμος

Γερμανία: Πρώτο κόμμα το ακροδεξιό AfD σε νέα δημοσκόπηση

Το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» προηγείται με 26% έναντι 24% της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) που υποχωρεί κατά μία μονάδα

Το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) πέρασε στην πρώτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών δικτύων RTL/N-TV, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα (29.04.2025).

Ειδικότερα, στη νέα δημοσκόπηση η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» προηγείται με 26% έναντι 24% της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) που υποχωρεί κατά μία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Χριστιανική Ένωση κέρδισε τις εκλογές του Φεβρουαρίου με 28,5%, με την ακροδεξιά AfD να κατατάσσεται δεύτερη με 20,8%.

Η υποστήριξη για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), κυβερνητικό εταίρο της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) στον νέο συνασπισμό, υποχώρησε, επίσης, κατά μία μονάδα στο 14%. Το SPD είχε εξασφαλίσει το 16,4% των ψήφων στις εκλογές.

Η δημοσκόπηση υποδηλώνει ότι ο συνασπισμός που αναλαμβάνει τα ηνία της εξουσίας στη Γερμανία δεν θα εξασφάλιζε κοινοβουλευτική πλειοψηφία εάν διεξάγονταν εκλογές σήμερα.

Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν 12% και η Αριστερά (Die Linke) 10%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας (Bundestag) θα εκλέξει τον ηγέτη του CDU, Φρίντριχ Μερτς ως Καγκελάριο την 6η Μαΐου, όταν αναμένεται, επίσης, η ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός σε όλη την Ουκρανία λόγω ρωσικών επιθέσεων - Δύο νεκροί και 11 τραυματίες από πλήγματα της Ρωσίας
Στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε εναντίον του κινδύνου να εξαπολυθούν «μαζικά πλήγματα» τη νύχτα, επικαλούμενος «τις υπηρεσίες πληροφοριών μας»
Φωτιά σε πολυκατοικία στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας
WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όλο και πιο κοντά στην εμπλοκή τους στον πόλεμο κατά του Ιράν
Σκέφτονται μια σκληρότερη στάση μετά από τις συνεχείς επιθέσεις που έχουν διαταράξει τις οικονομίες τους και τον κίνδυνο η Τεχεράνη να έχει την μακροπρόθεσμη επιρροή στα Στενά του Ορμούζ
Καπνοί από επίθεση στη Σαουδική Αραβία
Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ ταράζει περισσότερο τα νερά στον πόλεμο κατά του Ιράν – Οι ασταμάτητες αντιφάσεις του
Τελειώνει ή δεν τελειώνει ο πόλεμος; Τι γίνεται με τα Στενά του Ορμούζ; Καταστράφηκαν οι δυνάμεις του Ιράν από τους βομβαρδισμούς; Οι εκτιμήσεις του Αμερικανού προέδρου που έπεσαν «έξω»
Ντόναλντ Τραμπ