Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Αφρικανική σκόνη στην Αττική και βροχές σε Δωδεκάνησα, Ήπειρο και Μακεδονία

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου

Αίθριος θα είναι σήμερα Παρασκευή ο καιρός (09.05.2025) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στην Αττική και την Κρήτη και τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Ήπειρο, Δωδεκάνησα και Θεσσαλία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και γρήγορα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και από τις απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες.

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν τοπικά και στο βόρειο Αιγαίο, ενώ στις υπόλοιπες προαναφερθείσες περιοχές πλην της Μακεδονίας και της Θράκης ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει στα βόρεια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που από τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στυ δυτική Μακεδονία από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και την Ήπειρο και βαθμιαία και στην δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στην Κρήτη.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 και στη βόρεια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Στα βόρεια τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα στα βορειότερα τμήματα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην ίδια γραμμή - «Εντάσσεται στην κανονική λειτουργία και δεν αποτελεί έκτακτο συμβάν»
«Η απόσταση μεταξύ των συρμών καθορίζεται και παρακολουθείται από το αυτόματο σύστημα και το Κέντρο Ελέγχου», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης του Μετρό, THEMA
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης στην ίδια γραμμή
Συνελήφθη 47χρονος που «ρήμαζε» καταστήματα στην Αττική από το 2011 – Είχε αποφυλακιστεί το 2024
Ο 47χρονος δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών από το 2011 για δεκάδες ληστείες και κλοπές, ενώ αποφυλακίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2024 και μία εβδομάδα μετά έκανε το πρώτο του χτύπημα σε καφετέρια στο Πόρτο Ράφτη
Στιγμιότυπο