Ελλάδα

Λάρισα: Κυνικός και απαθής ο 21χρονος που σκότωσε τη μητέρα του – Πώς περιέγραψε το άγριο φονικό

Στην απολογία του στον ανακριτή, ο 21χρονος περιέγραψε με απόλυτη ψυχραιμία γιατί δολοφόνησε τη μητέρα του και με ποιον τρόπο

Σοκάρει η κυνικότητα και η ψυχραιμία που περιέγραψε στους αστυνομικούς ο 21χρονος στη Λάρισα τον τρόπο με τον οποίο σκότωσε με μαχαιριές τη μητέρα του τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (12.05.2025).

Με απόλυτη συναίσθηση των πράξεών του, απαθής και ψυχρός ο 21χρονος από τη Λάρισα περιέγραψε καρέ καρέ τι έγινε στο σπίτι του και πώς έφτασε στο άγριο φονικό που έχει σοκάρει όλη την Ελλάδα.

Ο 21χρονος μητροκτόνος στη Λάρισα έκανε λόγο για προστριβές με την μητέρα του επειδή ήταν άνεργος ενώ τόνισε πως ο ξάδερφός του δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία της.

Η κηδεία της 52χρονης θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Λαζάρου, στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας.

Στην απολογία του στον ανακριτή, ο 21χρονος περιέγραψε με απόλυτη ψυχραιμία γιατί δολοφόνησε τη μητέρα του και με ποιον τρόπο.

Όπως είπε σκότωσε τη μητέρα του λόγω των προστριβών που είχαν, με κύριο αίτιο το γεγονός ότι υπήρχαν μεγάλες εντάσεις γιατί δεν είχε μόνιμη δουλειά.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, επέστρεψε στο σπίτι από διασκέδαση έχοντας καταναλώσει αλκοόλ και καπνίσει ένα τσιγάρο χασίς και είχε θολώσει. Ο ίδιος υποστήριξε ότι άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και έσφαξε τη μητέρα του μετά από καυγά που είχαν.

«Εξαιτίας του αλκοόλ που είχα καταναλώσει καθώς και ενός τσιγάρου κάνναβης το οποίο προηγουμένως είχα καπνίσει, το μυαλό μου θόλωσε, άρπαξα ένα μαχαίρι, με πορτοκαλί λαβή από την κουζίνα και με αυτό χτύπησα τη μητέρα μου στα πλευρά και στην κοιλιά της, ενώ αυτή στεκόταν στον διάδρομο της οικίας μας. Δεν το είχα σχεδιάσει. Λίγο μετά, άρχισα να καθαρίζω το σπίτι από τα αίματα με μία σφουγγαρίστρα», είπε στην κατάθεσή του.

Ο 21χρονος μαζί με τον ξάδελφό του συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της, έπειτα από καταδίωξη, και αφού επιχείρησαν να εξαφανίσουν τη σορό της. Τους είδε όμως ένας γείτονας που ειδοποίησε τις Αρχές.

Ο μητροκτόνος, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, χρήση και κατοχή ναρκωτικών, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. 

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και στον 22χρονο ξάδελφο, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και το μεσημέρι θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Όπως πάντως ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης του, ο 22χρονος απειλήθηκε από τον ξάδερφο του για να βοηθήσει στη μετακίνηση της σορού ενώ νωρίτερα του είπε να συναντηθούν στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας προκειμένου να πιούν καφέ. Εκεί του είπε να πάνε σπίτι του με την πρόφαση πως η μητέρα του ήθελε να μεταφέρουν ένα χαλί. «Διαπίστωσε την ύπαρξη θύματος αφού εισήλθε στο διαμέρισμά» ανέφερε ο κ. Σαργκάνης.

Δηλώσεις έκανε επίσης και ο αδερφός του 22χρονου αναφέροντας πως πρόκειται για ένα άτομο που «πείθεται εύκολα» και πως γι’ αυτό «έπεσε σ’ αυτή την παγίδα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπουργείο Υγείας την επόμενη Τετάρτη
Η επίσκεψη, που είχε προγραμματιστεί αρχικά να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου, αναβλήθηκε, παρά το γεγονός ότι το Σύστημα Υγείας βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης