Κόσμος

Νέα Υόρκη: Ιστιοφόρο έπεσε πάνω στη γέφυρα του Μπρούκλιν – 22 τραυματίες

Στο σκάφος, που εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή, επέβαιναν 277 άνθρωποι

Εκπαιδευτικό ιστιοφόρο σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού έπεσε πάνω στη γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη χθες βράδυ (τοπική ώρα), με αποτέλεσμα 22 άνθρωποι να τραυματιστούν και να καταστραφεί το πάνω μέρος των ιστίων του, σύμφωνα με τις αρχές.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media εμφανίζεται το ιστιοφόρο να πλέει κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν και τα κατάρτια του να συντρίβονται πάνω σε αυτή.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού, 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 3 σοβαρά. Όλοι οι τραυματισμοί συνέβησαν πάνω στο πλοίο, σύμφωνα με τις αρχές.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι στο σκάφος, που εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή, επέβαιναν 277 άνθρωποι.

Στα βίντεο φαίνονται πολλοί άνθρωποι, ντυμένοι με λευκές ναυτικές στολές, να κρέμονται από τα ιστία, ενώ στη βάση της γέφυρας περαστικοί να σπεύδουν να απομακρυνθούν καθώς βλέπουν το πλοίο να πλησιάζει.

Οι περαστικοί που έκαναν βόλτα τις όχθες του Ιστ Ρίβερ είδαν έκπληκτοι το σκάφος Cuauhtémoc να πλέει φωταγωγημένο με ανοικτά πανιά προς τη γέφυρα, χωρίς όμως το ύψος της να του επιτρέπει να περάσει από κάτω με ασφάλεια.

 

Kανένας από τους επιβαίνοντες «δεν έπεσε στον νερό, το οποίο σημαίνει ότι δεν ήταν απαραίτητο να διεξαχθούν επιχειρήσεις διάσωσης», ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού σε ανακοίνωση.

Η γέφυρα του Μπρούκλιν, δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, που συνδέει τις περιοχές του Μπρούκλιν και του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, ολοκληρώθηκε το 1883.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ κατηγόρησε το καθεστώς της Τεχεράνης για την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο στο νότιο Ιράν
Οι ιρανικές αρχές αποδίδουν την επίθεση στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ, ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ έχει δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τις συνθήκες της τραγωδίας
Ντόναλντ Τραμπ
Χέγκσεθ: «Δεν μας ανησυχούν» οι πληροφορίες ότι η Ρωσία ενημερώνει το Ιράν για πιθανούς στόχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Πιτ Χέγκσεθ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η Ρωσία «δεν είναι παράγοντας» στον πόλεμο εναντίον του Ιράν
U.S. Secretary of Defense Pete Hegseth looks on ahead of a Medal of Honor ceremony at the White House in Washington, D.C., U.S., March 2, 2026. REUTERS/Jonathan Ernst
Ντουμπάι: Νεκρός οδηγός από θραύσματα ιρανικών πυραύλων που αναχαιτίστηκαν – Έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητό του και σε ουρανοξύστη
Την ίδια ώρα, κάτοικοι στο Ντουμπάι αλλά και στο Αμπού Ντάμπι έλαβαν προειδοποιήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα για εισερχόμενους πυραύλους
Καπνός σε ουρανοξύστη στο Ντουμπάι 7