Ελλάδα

Κλείνει για προληπτικούς λόγους το 7ο δημοτικό σχολείο στο Νέο Ηράκλειο μετά και τους σεισμούς στην Εύβοια

Λαμβάνοντας υπόψη τα αρχικά ευρήματα της πολεοδομικής αυτοψίας στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ηρακλείου Αττικής, ο δήμος αποφάσισε να ανασταλεί το δια ζώσης μάθημα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναστέλλεται για προληπτικούς λόγους η λειτουργία της σχολικής μονάδας του 7ου Δημοτικού Σχολείου στο Νέο Ηράκλειο, έπειτα από τους σεισμούς στην Εύβοια, οι οποίοι έγιναν αισθητοί και στην Αττική. «Πρώτιστο μέλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών μας», δηλώνει ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

Για καθαρά προληπτικούς λόγους, ύστερα και από τους σεισμούς αυτή την περίοδο στην Εύβοια – οι οποίοι γίνονται αισθητή και στην Αττική – και λαμβάνοντας υπόψη τα αρχικά ευρήματα της πολεοδομικής αυτοψίας στο 7ο Δημοτικό Σχολείο στο Νέο Ηράκλειο, ο Δήμος αποφασίζει να ανασταλεί το δια ζώσης μάθημα.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν το μάθημα για το επόμενο διάστημα με λύση που θα βρεθεί σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και το αρμόδιο Υπουργείο. Θυμίζουμε στο 7ο Δημοτικό – όπως και σε όλα τα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής – έχει ήδη πραγματοποιηθεί πρωτοβάθμιος και δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος. Εκ των αποτελεσμάτων, απαιτείται για την συγκεκριμένη σχολική μονάδα έλεγχος και σε τρίτο βαθμό. Για να υπάρχει όσο το δυνατό πληρέστερη εικόνα η αρμόδια, τοπική ΥΔΟΜ πραγματοποίησε και εκείνη με τη σειρά της έλεγχο στις υποδομές της μονάδας.

Έπειτα από αίτημα του Δήμου η ΥΔΟΜ σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ και τον ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικής Σχεδιασμού και Προστασίας) θα πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο δεύτερο έλεγχο για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Αυτά τα πορίσματα θα ορίσουν πόσες και ποιες εργασίες χρειάζονται να γίνουν στη σχολική μονάδα, παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν από τον προϋπολογισμό των 3 εκατομμυρίων ευρώ που διαθέτει η δημοτική αρχή φέτος για έργα σε όλα τα σχολεία της πόλης και από λοιπές πηγές χρηματοδότησης.

Μέχρι να ολοκληρωθεί και ο δεύτερος έλεγχος, δεδομένης της εκτίμησης των ειδικών ότι η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, η σχολική μονάδα δεν θα λειτουργεί με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών.

«Πρώτιστο μέλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών μας. Θα χρειαστεί μια μικρή ταλαιπωρία για τις λίγες ημέρες, όμως δεν μπορούμε να ρισκάρουμε να λειτουργήσει το σχολείο εν μέσω σεισμικής δραστηριότητας έως ότου έχουμε πλήρη και ακριβή εικόνα από όλους τους ειδικούς για την κατάστασή του. Ζητώ την κατανόηση των γονιών. Ως δημοτική αρχή θα κάνουμε όλα όσα πρέπει:

Επανέλεγχο με την ΥΔΟΜ, την ΚΤΥΠ τον ΟΑΣΠ, τριτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο, μελέτη για τις απαιτούμενες εργασίες και αποκατάσταση του σχολείου εντός της καλοκαιρινής περιόδου. Για όλα αυτά, φυσικά, θα ενημερώσουμε την διεύθυνση και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου», δηλώνει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μαϊμού» φάρμακα και ψεύτικοι γιατροί σε πανευρωπαϊκό κύκλωμα – Άρρωστοι με ανίατες ασθένειες σταμάτησαν θεραπείες, έρευνα και στην Αττική
Επιτήδειοι που είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε όλη την Ευρώπη υπόσχονταν μέσω διαδικτύου θεραπείες για σοβαρές και ανίατες ασθένειες - Τζίρος πάνω από 240.000 ευρώ
Κάποια από τα ψεύτικα φάρμακα και συμπληρώματα
19
Δολοφονία η εξαφάνιση Χριστίνας Εξαρχουλέα στη Μάνη – Ψάχνουν τον σύζυγό της στις ΗΠΑ για να τον συλλάβουν
Αν και δεν έχει βρεθεί η σορός της 57χρονης, οι δικαστικές Αρχές θεωρούν πως τα στοιχεία επαρκούν ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του συζύγου της για ανθρωποκτονία με πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
H 57χρονη Χριστίνα Εξαρχουλέα
Προς πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών για τους ανηλίκους – «Κόφτης» για την ταχύτητα και υποχρεωτική ασφάλιση
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε επίσης πως πρέπει να σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων τύπου γουρούνας, λέγοντας ότι «χρειάζεται πλήρης απαγόρευση αυτού του είδους οχήματος από τη χώρα»
Προς πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών για τους ανηλίκους – «Κόφτης» για την ταχύτητα και υποχρεωτική ασφάλιση 9
Εικόνες από το σπίτι στους Αγίους Αναργύρους όπου ζούσαν 3 παιδιά σε άθλιες συνθήκες - Δωμάτια γεμάτα σκουπίδια και βρωμιά
Χειρότερη η κατάσταση στην κουζίνα, όπου κυριαρχεί το μαύρο και η βρωμιά - Σκουπίδια και πιάτα έχουν γίνει ένα μέσα σε ένα σκηνικό που δεν θυμίζει σε τίποτα σπίτι
Άθλιες οι συνθήκες στο σπίτι στους Αγίους Αναργύρους
25
Φέρετρο, βάρκα ως και αντιδραστήρια αιματολογικών τεστ – Τα πιο παράξενα αντικείμενα που μάζεψαν από κάδους σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη
Στον δήμο Θεσσαλονίκης το 2025 συγκεντρώθηκαν 12.500 τόνοι ογκωδών αντικειμένων από όλες τις γειτονιές, ενώ για τους πρώτους 4,5 μήνες του 2026 η «συγκομιδή» ανέρχεται στους 5.000 τόνους
Σκουπίδια σε κάδους