Ελλάδα

«Το κυλικείο της Νομικής πριν μου άρεσε, τώρα θυμίζει νοσοκομείο» λέει φοιτήτρια του ΕΚΠΑ

«Δεν είναι το θέμα της βρωμιάς ή όχι, είναι ένας χώρος έκφρασης» σημείωσε η φοιτήτρια

Φοιτήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της παράταξης Ρεβάνς, Μυρτώ Καραγιώργου, μίλησε για την κατάληψη στο κυλικείο της Νομικής λέγοντας πως προτιμούσε το «αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο» της Νομικής.

«Δεν μου αρέσει η εικόνα στη σχολή της Νομικής όπως είναι τώρα. Το κυλικείο δεν μου αρέσει τώρα, πριν μου άρεσε. Τώρα θυμίζει πτέρυγα της Β’ Παθολογικής στο Ιπποκράτειο» υποστήριξε η φοιτήτρια του ΕΚΠΑ μιλώντας στην εκπομπή «One Ενημέρωση» σημειώνοντας ότι η προηγούμενη εικόνα ήταν δικαιολογημένη καθώς «τα πανεπιστήμια είναι χώροι της ελεύθερης έκφρασης».

Όταν ο δημοσιογράφος σχολίασε τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ η φοιτήτρια είπε «δεν είναι το θέμα της βρωμιάς ή όχι, είναι ένας χώρος έκφρασης. Δεν ήταν εγκαταλελειμμένο, λειτουργούσε. Κοιτάξτε τι ωραία γκράφιτι που είχε. Εγώ θα πήγαινα σε αυτή την τουαλέτα».

Σύμφωνα με την ίδια, «η πραγματική βία είναι η εικόνα των συνεργείων που πήγαν με τροχούς να ανοίξουν τις πόρτες». 

 

Σε ερώτηση για το ποιος χρεώνεται το κόστος των ζημιών η ίδια είπε: «Δεν είναι φυλακή το πανεπιστήμιο. Τι στοιχειοθετείται ως ζημιά; Μπορεί κάποιος να πάει και να σπάσει το τραπεζάκι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επειδή είναι η νεολαία της συγκάλυψης και των Τεμπών, θα τη χρεωθεί κανείς; Καταλαβαίνω κάποιος να το κάνει γιατί τα πανεπιστήμια είναι χώρος σύγκρουσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αποσύρονται Δήμοι και Περιφέρεια Αττικής από τις εφέσεις για την φωτιά στο Μάτι μετά την επικοινωνία Πιερρακάκη με Χαρδαλιά και δημάρχους Μαραθώνα και Ραφήνας - Πικερμίου
Μετά από τηλεφώνημα του Κυριάκου Πιερρακάκη αποσύρεται το Δημόσιο από όλες τις διεκδικήσεις
Καμένα σπίτια και αυτοκίνητα στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι