Κόσμος

Το Κατάρ έκλεισε τον εναέριο χώρο μετά τις απειλές του Ιράν για επιθέσεις κατά αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων

Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας επικαλέστηκε «λόγους ασφαλείας» για την απόφαση αυτή

Το Κατάρ έκλεισε τον εναέριο χώρο του, όπως μετέδωσε σήμερα (23.06.2025) το Sky News, επικαλούμενη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Ειδικότερα, το Κατάρ ανακοίνωσε ότι έκλεισε, προσωρινά, τον εναέριο χώρο του για λόγους ασφαλείας, λόγω των απειλών του Ιράν ότι θα πραγματοποιήσει αντίποινα εναντίον των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός ασφαλείας (23.06.2025) από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κατάρ, η οποία προειδοποίησε τους Αμερικανούς υπηκόους που ζουν στη χώρα να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να βρουν καταφύγιο.

 

Ειδικότερα, η αμερικανική πρεσβεία στο Κατάρ έστειλε email στους Αμερικανούς πολίτες, συνιστώντας τους να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι νεωτέρας.

Το μήνυμα ανέφερε ότι η σύσταση αυτή είναι «για λόγους ασφαλείας», ωστόσο η πρεσβεία δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Οι αμερικανικές επιδρομές στο Ιράν τη νύχτα του Σάββατου προς Κυριακή (21-22.06.2025) και ο αμείωτος σε ένταση πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν έχουν οδηγήσει την περιοχή σε τεταμένη κατάσταση.

Προηγουμένως, οι αρχές του Κατάρ ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα είναι σταθερή, μετά από σύσταση που έστειλε η αμερικανική πρεσβεία στην Ντόχα προς Αμερικανούς υπηκόους που ζουν στο Κατάρ, να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι νεωτέρας.

Ο εκπρόσωπος του καταριανού υπουργείου Εξωτερικών, Μαζέντ αλ Ανσάρ, δήλωσε ότι η οδηγία της πρεσβείας δεν υποδεικνύει την ύπαρξη κάποιας συγκεκριμένης απειλής.

«Η χώρα είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών και των κατοίκων της», πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ.

Οι αμερικανικές επιδρομές στο Ιράν τη νύχτα του Σάββατου προς Κυριακή (21-22.06.2025) και ο αμείωτος σε ένταση πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν έχουν οδηγήσει την περιοχή σε τεταμένη κατάσταση.

Στο Κατάρ – που βρίσκεται πολύ κοντά στο Ιράν – εδρεύουν αμερικανικές δυνάμεις, πιθανός στόχος ιρανικών αντιποίνων για τα αμερικανικά πλήγματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η χρήση των αμερικανικών βάσεων θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο» λέει η Μελόνι
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης -το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων- ζήτησαν εγγυήσεις ότι η Ιταλία δεν θα πάρει μέρος, με κανέναν τρόπο, στις συρράξεις
Η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο