Ελλάδα

Παλαιά Φώκαια: Μαύρο τοπίο από ψηλά μετά τη μεγάλη φωτιά – Εικόνες από το drone του newsit.gr

Η επόμενη ημέρα βρήκε τους κατοίκους των καμένων περιοχών να μετρούν τις πληγές τους

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε το drone του newsit.gr από την καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε χθες στο μεσημέρι στο Θυμάρι και στην Παλαιά Φώκαια στη νοτιοανατολική Αττική.

Η πύρινη λαίλαπα που για περισσότερες από έξι ώρες κατέστρεφε σπίτια, περιουσίες αλλά και δασική έκταση σκόρπισε τον τρόμο και την αγωνίας στους κατοίκους της περιοχής. Γρήγορα από το Θυμάρι, η φωτιά πέρασε στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας και έφτασε μέχρι το Χάρακα.

Οι φλόγες… διένυσαν περίπου οχτώ χιλιόμετρα, ενώ περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 24 εναέρια και δεκάδες οχήματα ρίχτηκαν στη μάχη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. 

Παράλληλα οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν 40 άτομα, ενώ προειδοποιούσαν πολίτες για τις πύρινες γλώσσες που πλησίαζαν στα σπίτια του.

Η επόμενη ημέρα βρήκε τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να μετρούν τις πληγές τους. Όπως θα δείτε κι εσείς στις κάμερες που κατέγραψε το drone του newsit.gr οι καμένες εκτάσεις ξεκινούν από τα παράλια, περνούν μέσα από οικισμούς και διάσπαρτα σπίτια και φτάνουν μέχρι και τους ορεινούς όγκους της περιοχής.

Το μαύρο τοπίο έχει καλύψει μία μεγάλη έκταση, ενώ δεκάδες είναι τα σπίτια όπου η φωτιά έφτασε στις αυλές τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο σε ανθρωποκτονία από αμέλεια – Οι παραβάσεις χρόνων και τα «παζάρια»
Τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη – Ασήκωτο το κατηγορητήριο για τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, τον τεχνικό ασφαλείας και τον υπεύθυνο βάρδιας
Το κατεστραμμένο εργοστάσιο της Βιολάντα
Λένα Παπαληγούρα: Ο συγκινητικός επικήδειος στην κηδεία του πατέρα της, Αναστάση Παπαληγούρα – «Έδειξε τι σημαίνει αξιοπρέπεια»
Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε πως μέσω της ανακουφιστικής φροντίδας, ο πατέρας μπόρεσε να φύγει από τη ζωή με αξιοπρέπεια, αγάπη και ανακούφιση
Η κόρη του Αναστάση Παπαληγούρα, Λένα Παπαληγούρα, στην κηδεία του πατέρα της
«Μην πεις τίποτα στη μάνα σου, πάμε βόλτα με το αμάξι» φέρεται να είπε στον φίλο του ο 15χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
«Ο γιος μου είναι χάλια από χθες. Το αυτοκίνητο το πήραν στα κρυφά, δεν είχαμε ιδέα» λέει στο newsit.gr η μητέρα του ανήλικου οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου
Τροχαίο δυστύχημα στη Λούτσα