Ελλάδα

Πανελλήνιες 2025: Εργαζόταν, πήγε στο εσπερινό ΕΠΑΛ, έδωσε εξετάσεις και αρίστευσε

Κατάφερε να συγκεντρώσει 19.290 μόρια, ενώ σύμφωνα με τη βαθμολογία του μπαίνει στην Ιατρική Ηρακλείου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την προσπάθεια που μπορεί να καταβάλλει κάποιος στις Πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και γενικότερα στη ζωή του, δίνει η ιστορία του Αλέξανδρου Μπουντουράκη από τα Χανιά.

Ο 18χρονος Αλέξανδρος από τα Χανιά ο οποίος εργαζόταν και αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις, από πολύ νωρίς έδειξε πως όταν κάποιος βάζει στόχο στη ζωή του, μπορεί να τα καταφέρει και μάλιστα, με το παραπάνω. 

Σήμερα είναι 18 χρονών. Όταν τελείωσε την Α’ Λυκείου, αποφάσισε να ξεκινήσει να εργάζεται το καλοκαίρι, για να μπορεί να είναι πιο αυτόνομος οικονομικά και να μη χρειάζεται να επιβαρύνει τους γονείς του.

Όπως αναφέρει το Zarpanews.gr, όταν το καλοκαίρι τελείωσε και χρειάστηκε να επιστρέψει στο σχολείο για να φοιτήσει στη δευτέρα Λυκείου, πήρε την απόφαση να εγγραφεί στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων, ώστε να μπορέσει να συνδυάσει τη δουλειά με τη μάθηση.

Φοιτώντας στη Β’ Λυκείου κι ενώ δούλευε παράλληλα, είδε μία τεράστια αλλαγή στους βαθμούς του, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι καθηγητές του.

Στην τρίτη λυκείου, αποφάσισε να συμμετάσχει, μαζί με δεκάδες άλλους μαθητές από τα Χανιά, στις Πανελλήνιες εξετάσεις των ΕΠΑΛ. Αποφάσισε να σταματήσει τη δουλειά και να αφοσιωθεί στους στόχους του που ήταν η εισαγωγή σε κάποιο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης.

Κατάφερε να συγκεντρώσει 19.290 μόρια, ενώ σύμφωνα με τη βαθμολογία του μπαίνει στην Ιατρική Ηρακλείου, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφασίσει ποια θα είναι τη τελική του επιλογή.

Στην Έκθεση, που ήταν το πρώτο μάθημα στο οποίο εξετάστηκε, έγραψε 19,1, στην Άλγεβρα 18, στο μάθημα ειδικότητας Υγιεινή 19,5 και στην Ανατομία 20.

Κλείνοντας, ο Αλέξανδρος, στέλνει το δικό του μήνυμα προς τους μαθητές που ετοιμάζονται για να δώσουν Πανελλήνιες, τονίζοντας πως δεν χρειάζεται να «πέσουν με τα μούτρα» στο διάβασμα και να έχουν χρόνο για τον εαυτό τους.

Όσο για εκείνους που για κάποιο λόγο χρειάστηκε να εγκαταλείψουν την εκπαίδευση και σκέφτονται να φοιτήσουν στο Εσπερινό ΕΠΑΛ για να συνεχίσουν την πορεία τους στη μάθηση λέει:

«Το μήνυμα που πήρα από τους συμμαθητές μου, είναι πως ποτέ δεν είναι αργά. Γνώρισα άτομα που δούλευαν πολύ σκληρά, όμως είχαν βάλει έναν στόχο και τον πέτυχαν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η μαρτυρία του παιδιού και οι κηλίδες αίματος στο αυτοκίνητο δίνουν απαντήσεις στο θρίλερ με τον τραυματισμό της 28χρονης μητέρας στο Ηράκλειο
Απολογείται σήμερα ο 30χρονος πατέρας, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος της συζύγου του
Το ζευγάρι από το Ηράκλειο
Με χειροβομβίδες και καλάσνικοφ «πιάστηκαν» οι ληστές της τράπεζας στην Τιθορέα - Εγκλωβίστηκαν σε δρόμο του Αλεποχωρίου και συνελήφθησαν
Οι προσαχθέντες εξετάζονται και για την ένοπλη ληστεία που είχε γίνει πέρσι τον Απρίλιο σε τράπεζα στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και σε τυχόν άλλες ληστείες και έκνομες ενέργειες
Δρόμος 15