Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Λουτρά Λαγκαδά, Ευαγγελισμό και Νέους Επιβάτες

Να σημειωθεί ότι η φωτιά έφτασε μια πολύ κοντά από το χωριό Ευαγγελισμός, του δήμου Βόλβης και τα πρώτα σπίτια σώθηκαν, καθώς άλλαξε φορά ο αέρας

Τέλος έλαβε ο πύρινος εφιάλτης που απειλούσε πολλές περιοχές γύρω από την Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής (27.06.2025), καθώς η φωτιά που είχε αρκετές εστίες είναι πλέον χωρίς ενεργό μέτωπο.

Στα μέτωπα που είχε εκδηλωθεί η φωτιά σε Ευαγγελισμό, Λουτρά Λαγκαδά και Νέους Επιβάτες η εικόνα είναι πολύ καλύτερη με τους πυροσβέστες να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στα σημεία παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις και επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα στα Λουτρά Λαγκαδά, 63 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων στον Ευαγγελισμό και 26 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος στους Νέους Επιβάτες.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά έφτασε μια πολύ κοντά από το χωριό Ευαγγελισμός, του δήμου Βόλβης και τα πρώτα σπίτια σώθηκαν, καθώς άλλαξε φορά ο αέρας. Οι κάτοικοι μάλιστα βγήκαν από τα σπίτια τους και με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο.

Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση και γεωργικές εκτάσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκαν θερμοκήπια και εγκαταλελειμμένες αποθήκες, ενώ σε μια περίπτωση κτηνοτρόφος κατάφερε την τελευταία στιγμή να απομακρύνει τα ζώα του.

Φωτιά στον Λαγκαδά
Φωτογραφία grtimes.gr

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ σε χωράφια στο χωριό Ευαγγελισμός βρέθηκαν γκαζάκια και εξετάζεται το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ξέσπασαν ταυτόχρονα οι εστίες», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιούτικας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των παλαιοημερολογιτών ιερέων με την αρχηγό του κυκλώματος ναρκωτικών, ο τιμοκατάλογος και ο ναός «καβάτζα»
Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις στη διακίνηση ναρκωτικών και κερακί έλεγαν την κοκαΐνη, καφεδάκι, χασίς και φανουρόπιτα, την ακατέργαστη κάνναβη
Ο ιερέας διατηρεί κανάλι στο YouTube
Καιρός αύριο: Με καταιγίδες και ανέμους ξεκινά η εβδομάδα – Έντονα τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή αφού θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και στην Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου
καιρός
«Τη χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει» λέει ο γαμπρός της 70χρονης που κατέληξε μετά τον ξυλοδαρμό της στη Γλυφάδα
«Η γυναίκα δεν επικοινωνούσε, μόνο νοήματα, δεν μίλαγε - λίγο ξύπνησε, λίγο μίλαγε η γυναίκα μου και μετά αυτό» λέει ο γαμπρός της 70χρονης
Η 70χρονη