Κόσμος

Ουκρανία: Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές

Πέντε άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από βομβαρδισμό που εξαπέλυσε η Ρωσία κοντά στην πόλη Ποκρόφσκ – πόλη που αποτελεί βασικό στόχο ρωσικών επιθέσεων εδώ και μήνες στην ανατολική Ουκρανία -, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Εκτός από τους 5 νεκρούς, τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη σειρά επιδρομών της Ρωσίας σε αρκετές πόλεις στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές την Πέμπτη (03.07.2025).

Σύμφωνα με τον Βαντίμ Φιλάσκιν, επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram οι επιθέσεις προκάλεσαν θανάτους και τραυματισμούς σε πολλές πόλεις, καθώς και ζημιές σε οικιστικά κτίρια και υποδομές.

Είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυροβολικό, ισχυριζόμενος ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές.

Μάλιστα ο Βαντίμ Φιλάσκιν, ανέφερε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ποκρόφσκ, βασικό κόμβο εφοδιαστικής υποστήριξης, όπου οι τοπικές αρχές προτρέπουν τους κατοίκους να απομακρυνθούν γρήγορα από τα σπίτια τους.

Άλλοι δύο πέθαναν στο Μπίλιτσκε, βορειοδυτικά του Ποκρόφσκ και ένας άλλος στην Ιλινίβκα, μεταξύ Ποκρόφσκ και Κραματόρσκ, άλλον συχνό στόχο της αργής ρωσικής προώθησης προς τα δυτικά μέσω της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Η Ρωσία δεν σχολίασε άμεσα το περιστατικό.

Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν επίσης ότι αρκετοί πολίτες απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Φρένο» από τη Νορβηγία στα σενάρια «μεταβίβασης» του Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ: «Η απόφαση είναι οριστική»
«Μόλις ανακοινωθεί ένα βραβείο Νόμπελ, δεν μπορεί να ανακληθεί, να μοιραστεί ή να μεταβιβαστεί σε άλλους» ανακοίνωσαν η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ
Νόμπελ Ειρήνης
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία