Κόσμος

Ουκρανία: Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές

Πέντε άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από βομβαρδισμό που εξαπέλυσε η Ρωσία κοντά στην πόλη Ποκρόφσκ – πόλη που αποτελεί βασικό στόχο ρωσικών επιθέσεων εδώ και μήνες στην ανατολική Ουκρανία -, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Εκτός από τους 5 νεκρούς, τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη σειρά επιδρομών της Ρωσίας σε αρκετές πόλεις στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές την Πέμπτη (03.07.2025).

Σύμφωνα με τον Βαντίμ Φιλάσκιν, επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram οι επιθέσεις προκάλεσαν θανάτους και τραυματισμούς σε πολλές πόλεις, καθώς και ζημιές σε οικιστικά κτίρια και υποδομές.

Είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυροβολικό, ισχυριζόμενος ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές.

Μάλιστα ο Βαντίμ Φιλάσκιν, ανέφερε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ποκρόφσκ, βασικό κόμβο εφοδιαστικής υποστήριξης, όπου οι τοπικές αρχές προτρέπουν τους κατοίκους να απομακρυνθούν γρήγορα από τα σπίτια τους.

Άλλοι δύο πέθαναν στο Μπίλιτσκε, βορειοδυτικά του Ποκρόφσκ και ένας άλλος στην Ιλινίβκα, μεταξύ Ποκρόφσκ και Κραματόρσκ, άλλον συχνό στόχο της αργής ρωσικής προώθησης προς τα δυτικά μέσω της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Η Ρωσία δεν σχολίασε άμεσα το περιστατικό.

Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν επίσης ότι αρκετοί πολίτες απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες καταγράφονται να περπατούν ελεύθερα στους κατεστραμμένους δρόμους του Ποκρόφσκ
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα που δείχνουν στρατιώτες να περιπολούν ανενόχλητοι στο νότιο Ποκρόφσκ, την ώρα που το Κίεβο διαβεβαιώνει ότι οι μάχες συνεχίζονται στη μισοερειπωμένη πόλη
Στιγμιότυπο από βίντεο που δείχνει Ρώσους στρατιώτες στο Ποκρόβσκ
Λίβανος: Ο αρχηγός της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας ναρκωτικών της χώρας συνελήφθη από τον στρατό
Ο βαρόνος των ναρκωτικών Νουχ Ζαϊτέρ, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δεκάδες εντάλματα σύλληψης, συνελήφθη κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην κοιλάδα Μπεκάα
Ένας Λιβανέζος στρατιώτης
Σερβία: Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς εμπλέκεται στα «ανθρώπινα σαφάρι» του Σαράγεβο
Έρευνα στο Μιλάνο για τα «ανθρώπινα σαφάρι» της πολιορκίας του Σαράγεβο εμπλέκει πλούσιους ξένους τουρίστες και επαναφέρει τις υποψίες ότι ο Βούτσιτς βρέθηκε σε θέσεις Σέρβων ελεύθερων σκοπευτών
Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς