Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Τη δίκαιη λύση του Κυπριακού την απαιτεί η διεθνής νομιμότητα

«Ο αγώνας για τη δικαίωση είναι κοινός. Και θα είναι νικηφόρος» τονίζει στο μήνυμα του για την 51η μαύρη επέτειο του Αττίλα ο πρωθυπουργός

Ανάρτηση στο Facebook για τη συμπλήρωση 51 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Κυριακής (20.7.25).

Τονίζοντας ότι η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο πυροδοτεί και φέτος της μνήμη της ωμής βίας, του χαμού και του ξεριζωμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι τη δίκαιη λύση του Κυπριακού την απαιτεί η διεθνής νομιμότητα και ο πολιτισμός του 21ου αιώνα.

Κάνει λόγο για «απόλυτη συνεργασία» μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας και επισημαίνει πως ο αγώνας για τη δικαίωση είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο πυροδοτεί και φέτος τη μνήμη της ωμής βίας, του χαμού και του ξεριζωμού. Δυναμώνει, ωστόσο, και τον αγώνα για την επανένωση του νησιού στο πλαίσιο ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους. Χωρίς κατοχικές δυνάμεις. Και έτοιμο να αποτελέσει φάρο σταθερότητας και ειρήνης στις ταραγμένες θάλασσες της Ανατολικής Μεσογείου.

Τη δίκαιη λύση του Κυπριακού την απαιτεί η διεθνής νομιμότητα και ο πολιτισμός του 21ου αιώνα. Την επιβάλλει, όμως, και η συγκυρία ιδιαίτερα σε μία ταραγμένη περιοχή. Γι’ αυτό και πρέπει να αποκτήσουν δυναμική προόδου οι διακοινοτικές συνομιλίες στον δρόμο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Έναν δρόμο που ακολουθούν με συνέπεια και σε απόλυτη συνεργασία Αθήνα και Λευκωσία.

 

Το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ», άλλωστε, παραμένει επίκαιρο. Στην Κύπρο, με τη διαρκή και μεθοδική προσπάθεια για την αποκατάσταση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Και στην Ελλάδα, με τη συνεχή θωράκιση της αμυντικής και διπλωματικής της ισχύος. Ο αγώνας για τη δικαίωση είναι κοινός. Και θα είναι νικηφόρος. Όπως το θέλουν η Ευρώπη, οι λαοί του κόσμου και η ίδια η Ιστορία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αδιέξοδο με το αγροτικό: Νέα έκκληση για διάλογο από το Μαξίμου - «Ικανοποιήστε αιτήματα και το συζητάμε» από τους αγρότες
Η κυβέρνηση τονίζει ξανά και ξανά ότι λέει «όχι» σε κλειστούς δρόμους. «Όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων και στη δημιουργία προβλημάτων στην αγορά»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
11
«Πυρά» Φλωρίδη για Τέμπη και κόντρα δικαστών – δικηγόρων στη Συνέλευση Δικαστών και Εισαγγελέων
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι από τις δικαστικές αρχές έγινε ένας τεράστιος αγώνας για να ολοκληρωθεί η ανάκριση για τα Τέμπη, ενώ εξαπέλυσε «πυρά» κατά όσων προσπάθησαν να καθυστερήσουν τη διαδικασία
Γιώργος Φλωρίδης
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πόλεμος και αλληλοκατηγορίες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τις κουμπαριές – «Ο Χιλετζάκης έχει διαγραφεί» απαντά η Σδούκου
«Δεν περιμένουμε υποδείξεις για να πράξουμε το αυτονόητο, ούτε εκδίδουμε δελτία τύπου όπως έσπευσε να κάνει το ΠΑΣΟΚ για επικοινωνιακή διαχείριση», τονίζει η Σδούκου
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ / EUROKINISSI
Συνάντηση Θεοδωρικάκου με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ
Συγκεκριμένα, ο  Υπουργός ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των επαφών του με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχους των ΗΠΑ
Συνάντηση Θεοδωρικάκου με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ