Ελλάδα

Bloomberg: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη λειψυδρία – Η συγχώνευση 700 εταιριών ύδρευσης και το νέο ταμείο για έργα

Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ οι εταιρίες ύδρευσης για την Αθήνα και τη Θεσσαλονικη αντίστοιχα θα επεκτείνουν την κάλυψή τους, ενώ μια τρίτη εταιρεία θα αναλάβει την ευθύνη για την υπόλοιπη χώρα

Η λειψυδρία αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για την χώρα με την κυβέρνηση να αναζητά τρόπους να το αντιμετωπίσει.

Το Bloomberg με σημερινό του δημοσίευμα παρουσιάζει τους βασικούς άξονες του σχεδίου της κυβέρνησης προκειμένου να βρει λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο ότι η Ελλάδα έχει στα σχέδιά της να συγχωνεύσει εκατοντάδες μικρές εταιρείες ύδρευσης, καθώς εξαιτίας της ξηρασίας τα φράγματα που τροφοδοτούν την Αθήνα βρίσκονται στη χαμηλότερη στάθμη των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Χαρακτηριστικά τονίζει επικαλούμενο κυβερνητική πηγή ότι πάνω από 700 εταιρείες ύδρευσης, οι περισσότερες εκ των οποίων ελέγχονται από δήμους, θα συγχωνευθούν σε τρεις.

Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ οι εταιρίες ύδρευσης για την Αθήνα και τη Θεσσαλονικη αντίστοιχα θα επεκτείνουν την κάλυψή τους, ενώ μια τρίτη εταιρεία θα αναλάβει την ευθύνη για την υπόλοιπη χώρα.

Η κυβέρνηση, μάλιστα σχεδιάσει να δημιουργήσει ένα καινούργιο ταμείο προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα φράγματα, οι μονάδες αφαλάτωσης και άλλες επενδύσεις.

Τέλος, η Αττική και η Κρήτη θα χαρακτηριστούν περιοχές με «έλλειψη νερού», ώστε να επιταχυνθούν τα νέα έργα, σημειώνει η ίδια κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Ελλάδα αποφασίζει τα συγκεκριμένα μέτρα, καθώς βιώνει ένα κύμα καύσωνα που ανεβάζει τη θερμοκρασία στην ηπειρωτική χώρα έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αυτή την εβδομάδα. Τα αποθέματα νερού για τα 4,4 εκατ. άτομα στην πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής έχουν μειωθεί για τρία συνεχόμενα χρόνια λόγω της ζέστης και των χαμηλών βροχοπτώσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με το Silver Alert συνεργάζονταν ο ερευνητής που συνελήφθη στα Χανιά - «Έλεγαν πως είναι αξιόλογος», λέει ο πατέρας του γιατρού
Το προφίλ του σοβαρού επιχειρηματία που είχε στήσει ο ερευνητής αλλά και η συνεργασία του με ΜΚΟ - Ζήτησε από την οικογένεια του γιατρού 5.000 ευρώ λέγοντας πως στη συνέχεια θα χρειαστεί και περισσότερα
Ο 33χρονος γιατρός που έχει εξαφανιστεί
Γιώργος Μαζωνάκης: Απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες σε βάρος μου, οργανωμένο σχέδιο εκβίασης
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης ευχαριστεί το κοινό του για την αγάπη, την στήριξη και την συμπαράσταση που εκδηλώνεται με κάθε τρόπο στο πρόσωπό του» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του τραγουδιστή
Γιώργος Μαζωνάκης 31
Πώς ο καθηγητής με την κβαντική μηχανή έπεισε την οικογένεια του εξαφανισμένου γιατρού στα Χανιά - Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών
Οι αστυνομικοί ελέγχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως κάτοικοι είδαν τον 33χρονο γιατρό να περπατά πεζός στις περιοχές Αγίας Μαρίνας και του Πλατανιά
Γιατρός