Κόσμος

ΗΠΑ κατά Μακρόν για την αναγνώριση της Παλαιστίνης: «Εξυπηρετεί μόνο την προπαγάνδα της Χαμάς»

H Ουάσινγκτον καταγγέλλει «ράπισμα στα θύματα της 7ης Οκτωβρίου»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε την Πέμπτη (25.07.2025) στις Ηνωμένες Πολιτείες η απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος κατά τη διάρκεια της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάρκο Ρούμπιο, χαρακτήρισε την απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν «αψήφιστη» και υποστήριξε πως «εξυπηρετεί παρά μόνο την προπαγάνδα της Χαμάς» και συνιστά «πισωγύρισμα για την ειρήνη».

«Αυτή η αψήφιστη απόφαση δεν εξυπηρετεί παρά μόνο την προπαγάνδα της Χαμάς και αποτελεί πισωγύρισμα για την (διαδικασία) ειρήνης. Είναι ράπισμα στο πρόσωπο των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου» σημείωσε ο Μάρκο Ρούμπιο. 

«Είναι ράπισμα στο πρόσωπο των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Ήδη από τον Ιούνιο, ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ, Μάικ Χάκαμπι, είχε δηλώσει ότι η δημιουργία παλαιστινιακού κράτους δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα Υόρκη: Σκότωσε τα δίδυμα νεογέννητά της και τα πέταξε σε αυλή – Συνελήφθη πέντε χρόνια μετά χάρη στο DNA
Μια γυναίκα 36 ετών συνελήφθη στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, κατηγορούμενη ότι σκότωσε τα δύο νεογέννητα μωρά της και τα πέταξε σε μια αυλή πίσω από πολυκατοικία – Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την περιοχή το 2020
Περιπολικό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης