Ελλάδα

Διαθέσιμες μέσω ΚΕΠ έξι νέες ψηφιακές υπηρεσίες σχετικές με τις άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας

Περιλαμβάνονται η ηλεκτρονική ανανέωση και αντικατάσταση άδειας οδήγησης, η έκδοση αντιγράφων λόγω φθοράς ή απώλειας κ.α.

Σε μια σημαντική εξέλιξη που ενισχύει περαιτέρω τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημόσιων υπηρεσιών, έξι νέες ψηφιακές υπηρεσίες σχετικές με τις Άδειες Οδήγησης και τις Άδειες Κυκλοφορίας είναι πλέον διαθέσιμες προς διεκπεραίωση από τα ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα.

Το προσωπικό των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε ολόκληρη τη χώρα, μπορούν πλέον να διεκπεραιώσουν έξι νέες ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες υλοποιήθηκαν από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών.

Οι υπηρεσίες αυτές στόχο έχουν να διευκολύνουν την πρόσβαση των πολιτών και να μειώσουν τη γραφειοκρατία σε σημαντικές διαδικασίες.

Η προσβασιμότητα μέσω των ΚΕΠ αποτελεί μια από τις βασικές κατευθύνσεις της ευρύτερης στρατηγικής ψηφιοποίησης, συμβάλλοντας στην ένταξη και εκείνων των πολιτών που δεν έχουν εξοικείωση με τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Έτσι, η δυνατότητα διεκπεραίωσης διαδικασιών σε τοπικό επίπεδο και με την υποστήριξη εξειδικευμένων υπαλλήλων ενισχύει την καθολική πρόσβαση σε υπηρεσίες που μέχρι πρόσφατα απαιτούσαν φυσική παρουσία και πολλαπλές επισκέψεις.

Αυτές οι έξι νέες υπηρεσίες εμπλουτίζουν το ήδη εκτεταμένο σύνολο πάνω από 20 ψηφιακών λύσεων που προσφέρει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και έχουν στόχο να απλοποιήσουν και να επιταχύνουν τις συναλλαγές των πολιτών.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η ηλεκτρονική ανανέωση και αντικατάσταση άδειας οδήγησης, η έκδοση αντιγράφων λόγω φθοράς ή απώλειας, καθώς και η ενεργοποίηση υπηρεσιών για οδηγούς χωρίς καταχωρισμένο ΑΦΜ.

Επιπλέον, παρέχεται πλέον και η δυνατότητα έκδοσης αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή φθοράς.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης γίνεται μέσω των αρμόδιων υπαλλήλων των ΚΕΠ, οι οποίοι λαμβάνουν αυτόματα τα στοιχεία των πολιτών από διαλειτουργικά συστήματα.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες χρειάζεται να παρέχουν μόνο μια φωτογραφία και μια υπογραφή μέσω της εφαρμογής myPhoto, ενώ τα άλλα στοιχεία, όπως η ταυτότητα και τα πιστοποιητικά υγείας, αντλούνται αυτόματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εξαλείφοντας την ανάγκη αποστολής δικαιολογητικών μέσω ταχυδρομείου.

Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών αποσκοπεί όχι μόνο στην επιτάχυνση των συναλλαγών, αλλά και στην μείωση του διοικητικού φόρτου και της γραφειοκρατίας, ενώ η συνολική υλοποίησή τους γίνεται σε συνεργασία μεταξύ των Γενικών Γραμματειών Πληροφοριακών Συστημάτων και Πληροφοριακών Συστημάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάνος Ρούτσι καταγγέλλει πως αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια και χωρίς πινακίδες επιχείρησε να με πατήσει
Ο Πάνος Ρούτσι είπε ότι δεν είναι το πρώτο ανησυχητικό περιστατικό που βιώνει η οικογένειά του, αποκαλύπτοντας ότι «πριν λίγες εβδομάδες άγνωστοι είχαν παραβιάσει το σπίτι του γιου του στη Θεσσαλονίκη»
Πάνος Ρούτσι
Σταμάτης Κραουνάκης για Διονύση Σαββόπουλο: Το καλοκαίρι στο βουνό, το σπίτι που του παραχώρησε και το πρόσφατο τηλεφώνημα
«Μια μέρα πριν καιρό μου τηλεφώνησε ξαφνικά, "μπράβο" μου λέει γίνεσαι πολύ καλός άνθρωπος"», αποκάλυψε, περιγράφοντας και ένα καλοκαίρι όπου βρέθηκαν μαζί στον Κίσσαμο
Διονύσης Σαββόπουλος και Σταμάτης Κραουνάκης
Η ξεχωριστή παρουσία του Διονύση Σαββόπουλου στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας - Οι μουσικές του ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο
Με υψωμένο ένα τύμπανο μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Διονύσης Σαββόπουλος έδινε το ρυθμό στους αθλητές που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στα δισεκατομμύρια τηλεθεατές
Ο Διονύσης Σαββόπουλος στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας