Πολιτική

«Αγκάθια» για την κυβέρνηση, ακρίβεια, Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ και η απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι

Προβληματισμός και για τις απώλειες στην περιφέρεια

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων κινητοποιούν την κυβέρνηση, η οποία, με την επιστροφή σήμερα (29.9.2025) του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μαξίμου, θέτει επί τάπητος όλα τα ανοιχτά θέματα.

Το βλέμμα είναι στραμμένο, με ανησυχία, πρωτίστως στο θέμα της απεργίας πείνας του Πάνου Ρούτσι, για 15η ημέρα σήμερα, και την εύθραυστη υγεία του, κι ενώ την ίδια ώρα και άλλοι γονείς θυμάτων των Τεμπών έχουν καταθέσει αιτήματα εκταφής των σορών για τοξικολογικές εξετάσεις.

Η κυβέρνηση δεν θέλει επ’ ουδενί να ανοίξει μέτωπο με τους συγγενείς, όμως το τοπίο που διαμορφώνεται μετά τη θέση της Δικαιοσύνης ότι η ανάκριση ολοκληρώθηκε και ανοίγει ξανά, και ότι τα αιτήματα μπορούν να κατατεθούν μόνο κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν την καθησυχάζει.

Ο κ. Ρούτσι και οι άλλοι συγγενείς δεν δέχονται την απόφαση της Δικαιοσύνης να γίνει εκταφή των σορών μόνο για ταυτοποίηση και οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Επιχείρηση – «φυγή προς τα μπρος»

Με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις Η.Π.Α., στο τραπέζι των συσκέψεων, θα τεθούν και άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως το θέμα της ακρίβειας και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν ικανοποιούν το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο εξετάζει νέα στρατηγική για φυγή προς τα μπρος.

Μάλιστα, η τελευταία δημοσκόπηση της GPO για το Star, καταγράφει τη Ν.Δ. να έχει απώλεια μιας μονάδας από τα ποσοστά του Ιουνίου, παρά τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ..

«Συναγερμός» για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Μαξίμου, δείχνουν τη Ν.Δ. να διατηρεί δυναμική στο Λεκανοπέδιο αλλά να έχει απώλειες στην περιφέρεια και να μην έχει ανακτήσει δημοσκοπικές δυνάμεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο κυβερνητικό επιτελείο προσδοκούν ότι η εικόνα θα αλλάξει από τις αρχές του νέου έτους, οπότε και θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, μεταξύ στελεχών του κυβερνώντος κόμματος είναι κοινή η εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα, και ανάλογα με το δημοσιονομικό περιθώριο που θα προκύψει, θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω μέτρα στήριξης και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι σήμερα δηλώνουν δυσαρεστημένοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στην Ελλάδα – Η ανάρτησή του μετά την ενεργειακή συμφωνία
«Από τις πρώτες μέρες της πλήρους εισβολής της Ρωσίας, η Ελλάδα μας βοηθά, συνεργάζεται με την Ευρώπη και με άλλους εταίρους, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα καταστήσουν δυνατή την ειρήνη»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Μητσοτάκης: Ενεργοποιήθηκε ο κάθετος διάδρομος, η Ελλάδα κόμβος ενέργειας - Ζελένσκι: Ευχαριστώ Ελλάδα και ΗΠΑ
«Η Ευρώπη θα σταματήσει να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο δεν θα μπορεί πια να εισέρχεται μεταμφιεσμένο στην ήπειρό μας» τόνισε ο πρωθυπουργός για τις συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την Ουκρανία
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Κυριάκος Μητσοτάκης 281
Κυριάκος Μητσοτάκης για αναβάθμιση από Fitch: Στόχος μας είναι να γίνουμε μια οικονομία κατηγορίας Α
«Η εμπιστοσύνη των ξένων αγορών και επενδυτών προς το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας είναι αυτή που δίνει το σήμα ότι διαθέτουμε ένα όλο και πιο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16
Στην Αθήνα σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Τασούλα, στο επίκεντρο η ενέργεια
Στις 13:45 ο Ουκρανός πρόεδρος θα φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση που θα έχει στις 13:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
37