Ελλάδα

Δίκη Novartis: Κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας – «Μια από τις χυδαιότερες σκευωρίες της χώρας, να κατονομάσουν τους ηθικούς αυτουργούς»

«Ήταν άηθες αυτό που έκαναν. Πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια όλη αυτή η σκευωρία», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Στουρνάρας

Για μια από τις χυδαιότερες σκευωρίες στην ιστορία της χώρας, μίλησε ο Γιάννης Στουρνάρας, καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis.

«Ήταν άηθες αυτό που έκαναν. Πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια όλη αυτή η σκευωρία», υποστήριξε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, επιτιθέμενος έντονα σε βάρος των δύο καταδικασμένων πρώην προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis.

«Είναι ψευδή τα όσα είπαν, δε δωροδοκήθηκα ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα, ούτε εγώ, ούτε η σύζυγός μου. Σκοπός τους ήταν να απαξιωθεί το παλιό πολιτικό σύστημα και να ελέγξουν το νέο πολιτικό σύστημα» υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος μίλησε για υποκινούμενους και εκβιαζόμενους κατηγορούμενους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Πολάκης είχε πει ότι τους πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη κι αυτοί κελάηδησαν. Οι άνθρωποι αυτοί προφανώς εκβιάστηκαν και λύγισαν και είπαν αυτά τα ψέματα που είπαν. Λύγισαν στους ηθικούς αυτουργούς, τα πολιτικά στελέχη….» είπε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, διευκρινίζοντας ότι εννοεί την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πρώτο πράγμα που ήθελε η τότε κυβέρνηση ήταν να με βγάλουν από Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, γιατί πίστευαν ότι θα μπορούσαν να ελέγξουν τα πράγματα. Είχα τότε συνεχείς επιθέσεις, ήθελαν να μου σπάσουν το ηθικό, το ίδιο και στη σύζυγό μου» υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας που έχει υποβάλλει μηνύσεις σε βάρος των δύο πρώην μαρτύρων προστασίας και δημοσίου συμφέροντος με τα ψευδώνυμα «Σαράφης» και «Κελέση».

«Μπήκα στη φωτιά για να σώσουμε τη χώρα. Τι λόγο είχα εγώ να πάρω ένα εκατομμύριο ευρώ (από τη Novartis);» σημείωσε με έμφαση ο Γιάννης Στουρνάρας, που την περίοδο για την οποία κατηγορήθηκε, είχε διατελέσει Υπουργός Οικονομικών της χώρας. Τέλος, ο κ. Στουρνάρας κάλεσε τους δύο κατηγορούμενους να αποκαλύψουν τους «ηθικούς αυτουργούς της σκευωρίας», λέγοντας χαρακτηριστικά: «ακόμα και τώρα αν δηλώσουν ποιοι τους εκβίασαν, μπορεί η υπόθεση να ανοίξει ξανά. Όταν έχουν επιφέρει τέτοιο χτύπημα στους θεσμούς, ακόμα και τώρα έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν στην αλήθεια», ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι στον Πύργο - «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του, τη δύναμή του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τη ζωή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί που μας έκανε περήφανους κάθε μέρα» γράφει ο πατέρας του
Πύργος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε  μετά από πτώση από μπαλκόνι – «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
Συνελήφθη ο 23χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα τον 20χρονο στην Καλαμαριά – Άλλαξε την αρχική κατάθεσή του
Νωρίτερα, ο 23χρονος παραδόθηκε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές, που τον αναζητούσαν για την δολοφονία του 20χρονου το βράδυ της Πέμπτης (12.03.2026) στην Καλαμαριά
Καλαμαριά
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση