Ελλάδα

Καλαμαριά: Καταθέτει σήμερα ο φίλος του 20χρονου που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου – Το μεσημέρι η κηδεία του θύματος

Δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ο δεύτερος φίλος του 20χρονου - Οπαδικές διαφορές «βλέπουν» οι αρχές για τα κίνητρα της δολοφονίας - Απολογείται την Τρίτη ο 23χρονος που παραδόθηκε

«Φως» στα κίνητρα της δολοφονίας αλλά και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ο 20χρονος, στην Καλαμαριά, αναμένεται να ρίξει σήμερα (15.03.2026) ο φίλος του θύματος που κλήθηκε να καταθέσει τα όσα ξέρει για την φονική συμπλοκή που έγινε το βράδυ της Πέμπτης.

Οι αρχές που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση της δολοφονίας του 20χρονου στην Καλαμαριά, αναζητούσαν από την πρώτη στιγμή τους 2 φίλους του θύματος που αποτυπώθηκαν σε βίντεο να τρέχουν λίγο αφού ο νεαρός δέχθηκε τις δύο μαχαιριές: την μοιραία που τον βρήκε στην καρδιά με αποτέλεσμα να χάσει 2 λίτρα αίματος και αυτή κοντά στην μασχάλη.

Ο ένας από τους δύο ταυτοποιήθηκε και κλήθηκε να καταθέσει στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Η κατάθεσή του κρίνεται πολύτιμη μιας και ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα της δολοφονίας αν και εκτιμάται πως υπήρξε οπαδική χροιά. Ο δεύτερος φίλος του 20χρονου, ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Δείτε τα βίντεο ντοκουμέντα από τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία:

Στο μεταξύ ο 23χρονος που παραδόθηκε για τη στυγερή δολοφονία στην Καλαμαριά, πήρε προθεσμία να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη. Επανέλαβε πως βρισκόταν σε άμυνα μιας και δέχθηκε επίθεση από την παρέα του θύματος. Στην αρχή, είχε ισχυριστεί πως βρήκε τυχαία το μαχαίρι στο πεζοδρόμιο αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε πως το έφερε εξ αρχής μαζί του. Πλέον κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η κηδεία του 20χρονου αναμένεται να τελεστεί σήμερα στις 13:00 στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου Συκεών.

Από ακατάσχετη αιμορραγία ο θάνατος του 20χρονου

Σοκαριστικά τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του 20χρονου. Πέρα από τις δύο μαχαιριές, το θύμα είχε και κακώσεις στο πρόσωπο, γεγονός που δείχνει πως πριν την μοιραία μαχαιριά, υπήρξε συμπλοκή.

Το χτύπημα που προκάλεσε τον θάνατο του θύματος ήταν στην καρδιά. Το μαχαίρι προκάλεσε ρήξη του τοιχώματος της καρδιάς με αποτέλεσμα να προκληθεί ακατάσχετη αιμορραγία. Έχασε συνολικά 2 λίτρα αίματος. Πάρα τις προσπάθειες των φίλων του και των διασωστών του ΕΚΑΒ, ο 20χρονος κατέληξε λίγη ώρα μετά, στο νοσοκομείο.

Η δεύτερη μαχαιριά τον βρήκε κάτω από την μασχάλη. Το θύμα είχε κακώσεις και στα δεξιά ζυγωματικά του.

Ιατροδικαστική εξέταση έκανε και ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία, δείχνοντας πως και αυτός είχε κακώσεις και εκδορές σε όλο του το σώμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο ρόλος των δύο φίλων του 20χρονου θύματος στην Καλαμαριά που αναζητούνται - Οι καταθέσεις που θα ρίξουν φως στην δολοφονία
Οι δύο νεαροί που κατηγορούνται πλέον για επικίνδυνης σωματική βλάβη και κατοχής επικίνδυνων αντικειμένων, φέρονται να είναι πρόθυμοι να προσέλθουν με δικηγόρους στις αρχές και να παραδοθούν
Ο 20χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλαμαριά
Σε εξέλιξη έρευνα για τον θάνατο δύο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού - Απαντήσεις θα δώσουν η νεκροψία και οι τοξικολογικές εξετάσεις
«Οι δύο κρατούμενοι συμμετείχαν από τις αρχές Μαρτίου σε θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης που υλοποιείται στο Κατάστημα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων»
Φυλακές Κορυδαλλού
«Συμπεριφορές και κρατική αναλγησία την οδήγησαν στο εγκεφαλικό» λέει ο σύντροφος της καθηγήτριας Σοφίας Χρηστίδου
«Αυτό ήταν η χαριστική βολή, χτύπησαν πρώτα τα περιστατικά που την στεναχωρούσαν, επί πέντε μήνες και αντί να πάει στην επιτροπή, πήγε στα επείγοντα» λέει ο θείος της 57χρονης καθηγήτριας
Η καθηγήτρια Αγγλικών Σοφία Χρηστίδου που πέθανε από εγκεφαλικό