Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Θα… χορτάσουμε ελληνικές σειρές!

Θα… χορτάσουμε ελληνικές σειρές!

Λένε πως «ουκ εν τω πολλώ το ευ»! Κι όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να είναι πολλές αλλά με τις… παλιές να έχουν αποδείξει ότι έχουν κερδίσει τους τηλεθεατές, ενώ όμως κι οι καινούργιες διαθέτουν αρκετά εχέγγυα για να αγαπηθούν εξίσου…!

Κατ’ αρχάς ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο οι τηλεοπτικοί σταθμοί, όπως ο ΑΝΤ1 στη συγκεκριμένη περίπτωση, επενδύει στην παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας και μάλιστα με αξιόλογους συντελεστές είναι κάτι άξιο αναφοράς…! Κι όταν λέμε «πολλές» είναι αληθές, αφού το κανάλι του Αμαρουσίου σκοπεύει στο ξεκίνημα της καινούργιας σεζόν να περιέχει στο πρόγραμμά του επτά ελληνικές σειρές, ενώ με τον καινούργιο χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2017, θα βγουν δύο ακόμα στον αέρα…!

Ποιες είναι όμως οι επτά σειρές; Αρχικά οι δύο καθημερινές σε σενάριο της Βάνας Δημητρίου «Μπρούσκο» και «Δίδυμα φεγγάρια». Η μεν πρώτη σε πρωτότυπο σενάριο της πετυχημένης σεναριογράφου θα συνεχιστεί για τέταρτη σεζόν, ενώ θα είναι ο δεύτερος κύκλος για τα «Δίδυμα φεγγάρια» που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ρένας Ρώσσυ Ζαΐρη.

Τρεις, αλλά μπορεί και τέσσερις μέρες τη βδομάδα θα είναι στον αέρα «Οι συμμαθητές» που ξεκίνησε βασισμένη σε αργεντίνικη σειρά αλλά τελικά η ελληνική προσαρμογή αποδείχτηκε καλύτερη από την πρωτότυπη. Έτσι θα συνεχίσει για τέταρτη σεζόν, αλλά για δεύτερη σε πρωτότυπη ελληνική έκδοση με το σενάριο του Γιώργου Φειδά.

Στη σειρά επιστρέφουν κάποια πρόσωπα, όπως οι ηρωίδες που υποδύονταν η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Πηνελόπη Πλάκα, ενώ θα υπάρξουν και νέοι ήρωες που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της ιστορίας.

Μία ακόμα σειρά που προέρχεται από το εξωτερικό, τη Γερμανία, είναι αυτή που προσάρμοσαν στα ελληνικά οι Βασίλης Ρίσβας και Δήμητρα Σακαλή. Ο λόγος για τη σειρά «Ταμάμ» που μετά τη δικαιολογημένα επιτυχημένη πορεία της στους πίνακες τηλεθέασης τα στελέχη του ΑΝΤ1 ζήτησαν την άδεια από την ξένη εταιρεία παραγωγής να συνεχίσουν την ιστορία με πρωτότυπο σενάριο. Η πρόταση έγινε αποδεκτή και το καταξιωμένο συγγραφικό δίδυμο έχει ήδη παραδώσει τρία επεισόδια για τον καινούργιο πρωτότυπο κύκλο της σειράς!

Το «πράσινο» φως για την επόμενη σεζόν πήρε και η σειρά «Daddy Cool» σε σενάριο της Τίνα Καμπίτση, την οποία αρχικά σκέφτονταν να βγάλουν σε έναν κύκλο, αλλά οι τηλεθεατές την αγάπησαν και έτσι… ανάγκασαν τα στελέχη του σταθμού να ανανεώσουν την παραμονή της σειράς στον αέρα.

Εκτός όμως από τις πέντε παραπάνω θα βγουν στον αέρα και δύο εντελώς καινούργιες σειρές. Η πρώτη βασίζεται στο μυθιστόρημα της Λένας Μαντά «Τα 5 κλειδιά» που μεταφέρουν στη μικρή οθόνη οι έμπειροι Ρένα Ρίγγα και Κώστας Βαζάκας σε σκηνοθεσία της Ρέινα Εσκενάζυ, με πρωταγωνιστές τους Αντώνη Φραγκάκη, Χρύσα Παπά, Νίκη Παλληκαράκη, Μαρία Παπαφωτίου, Τόνυ Δημητρίου, Νίκο Αναδιώτη, Χριστίνα Μαρούχου, Πέννυ Φινίρη, Έλενα Πιεριδου, Κωνσταντίνα Τζωρτζή.

Βέβαια ένα από τα… μεγάλα «όπλα» του ΑΝΤ1 στη μάχη της τηλεθέασης είναι και η σειρά του Mister Κάτω Παρτάλι» Λευτέρη Παπαπέτρου που μπορεί να αναγκάστηκε να σταματήσει την πετυχημένη σειρά στο MEGA αλλά ετοιμάζει την καινούργια μαύρη κωμωδία του με τίτλο «Στο καλό… γλυκιά μου συμπεθέρα» και δικαιολογημένα μας προϊδεάζει ότι θα κερδίσει ξανά τους τηλεθεατές με τους Μαρία Καβογιάννη, Χρήστο  Χατζηπαναγιώτη, Ζέτα Μακρυπούλια, Αλέξανδρο Λογοθέτη και Παντελή Καναράκη να ακολουθούν τις σεναριακές οδηγίες του σε σκηνοθεσία της Αμαλίας Γιαννίκου.

Τέλος, αξίζει να σημειώσω ότι οι πιο πάνω επτά (!) ελληνικές σειρές θα ξεκινήσουν να προβάλλονται από τον ΑΝΤ1 στην αρχή της καινούργιας σεζόν, δηλαδή από τον Οκτώβριο, αλλά ήδη στο κανάλι του Αμαρουσίου έχουν δύο ακόμα σειρές για το δεύτερο μισό της σεζόν. Η μία από αυτές βασίζεται στην ισραηλινή σειρά «She is with me», αλλά και μία ακόμα, που είναι επίσης ισραηλινής προέλευσης και βρίσκεται ακόμα στο στάδιο επεξεργασίας.

Όπως συμπεραίνει λοιπόν κανείς στον ΑΝΤ1 αποφασίζουν εν μέσω οικονομικής κρίσης να επενδύσουν στον τομέα της εγχώριας μυθοπλασίας και μάλιστα με παραγωγές που είτε έχουν αγαπηθεί, είτε δικαιολογημένα θεωρείται ότι θα κερδίσουν τους τηλεθεατές…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε