Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Αυτοκράτορας στη Ρώμη ο ΠΑΟ

Νίνης και Σισέ αποθεώθηκαν από τα διεθνή μέσα
Νίνης και Σισέ αποθεώθηκαν από τα διεθνή μέσα, ΦΩΤΟ REUTERS

Η “υπόκλιση” του Ρανιέρι, η αφιέρωση του Σισέ στο Ντομενέκ και το ευρωπαικό DNA του Παναθηναϊκού. Διθυραμβικά τα σχόλια του διεθνούς Τύπου.

“Ο Παναθηναικός είναι μια πολύ έξυπνη ομάδα και μας τιμώρησε”, δήλωσε απογοητευμένος ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος παραδέχθηκε την ανωτερότητα των “πρασίνων”, τονίζοντας: “Άξιζαν την πρόκριση. Είναι σπουδαία ομάδα και έπαιξαν εξαιρετικά και εδώ και στην Αθήνα”, κατέληξε ο προπονητής της Ρόμα.

Δείτε τα βίντεο του ιστορικού θριάμβου

Αντωνίου: Τα όνειρα φτάνουν ως το Αμβούργο 

“Έχουμε καλύτερη ομάδα από τους υπόλοιπους διεκδικητές”, είπε ο Κώστας Κατσουράνης. Ο διεθνής μέσος των “πρασίνων” υπογράμμισε την σπουδαιότητα της νίκης, όχι μόνο λόγω της πρόκρισης, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους: “Ήμασταν πολύ καλύτεροι από τη Ρόμα και πήγαμε το ματς όπως θέλαμε. Δεν ξέρω τι είναι το ευρωπαικό DNA, αλλά θα το θυμάμαι πολλά χρόνια”, συμπλήρωσε.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έμαθε λίγο πριν τον αγώνα με τη Ρόμα ότι βρίσκεται εκτός αποστολής για το φιλικό της Εθνικής Γαλλίας με την Ισπανία, αλλά όπως αποκάλυψε μετά το ματς αυτό τον πείσμωσε ακόμα περισσότερο.”Όταν το έμαθα απογοητευτηκα, αλλά προσπάθησα αυτή τη δυσαρέσκεια να την μετατρέψω σε ευτυχία που παίζω ποδόσφαιρο. Ναι, τα γκολ μου αυτά είναι η απάντηση μου στο Ντομενέκ και του τα αφιερώνω”, δήλωσε ο Γάλλος.

Φραστικό επεισόδιο είχε ο Σωτήρης Νίνης με τον Μίρκο Βούσινιτς, μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Ο παίκτης των “πρασίνων” πήγε προς το μέρος του αντιπάλου του για να τον χαιρετίσει και εκείνος αρνήθηκε να του δώσει το χερι. Τα “αίματα άναψαν” με τον Βούτσινιτς να ισχυρίζεται ότι ο Νίνης τον έβρισε και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του. Ευτυχώς επενέβη ο Σισέ και το θέμα έληξε.

Η αποστολή του “τριφυλλιού”, που αφίχθη στην Αθήνα στις 3.30 τα ξημερώματα, έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από 500 οπαδούς που βρέθηκαν στο “Ελ. Βενιζέλος”. 

Με την Σταντάρ Λιέγης θα παίξει ο ΠΑΟ

“Παραμιλάει” ο διεθνής Τύπος για τον Παναθηναϊκό

UEFA.com: “Ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα τη Ρόμα. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν τρεις φορές σε εντυπωσιακό εξάλεπτο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου για την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης. Και τα τρία γκολ των φιλοξενούμενων ήρθαν σε έξι λεπτά μαγείας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μετά το γκολ του Ρίισε που έδωσε νωρίς το προβάδισμα στη Ρόμα. Σε όλα τα τέρματα συμμετείχε ο Νίνης”.
 

Gazzetta dello Sport: “Η Ρόμα έξω από την Ευρώπη. Χαρακίρι σε έξι λεπτά… Οι τζιαλορόσι έχασαν και στη Ρώμη με 3-2 από τον Παναθηναϊκό, καθώς από το 40′ ως το 46′ δέχθηκαν τρία γκολ”.

ilromanista.it:
“Ρόμα-Παναθηναϊκός… τελικά 2-3. Ο Σισέ με πέναλτι, αμέσως μετά ο Νίνης και ξανά στη συνέχεια ο Σισέ το τρίτο γκολ…”.
virgilio.it: “Η Ρόμα εκτός Ευρώπης, καθώς έχασε και στο Ολίμπικο, όπως και στον πρώτο αγώνα στην Αθήνα, με 3-2 από τον Παναθηναϊκό”.
football-italia.net: “Η Ρόμα… συνετρίβη. Δέχθηκε τρία γκολ μέσα σε 5 λεπτά και αποκλείστηκε, καθώς ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Ολίμπικο”.
Corriere dello Sport: “Η Ρόμα νοκ άουτ… Αντίο Ευρώπη. Στο Ολίμπικο το ματς έληξε 2-3. Οι τζιαλορόσι προηγήθηκαν με τον Ρίισε αλλά μετά ήρθε το μπλακ άουτ: Δύο γκολ ο Σισέ κι ένα ο Νίνης. Στην επανάληψη δεν ήταν αρκετό το γκολ του Ντε Ρόσι. Στους «16» οι Έλληνες”.

Tuttosport:
“Η Ρόμα αποκλείστηκε από το Europa League. Ο Παναθηναϊκός την νίκησε και στο Ολίμπικο με το ίδιο σκορ, 3-2. Ο Ρίισε με φάουλ το 1-0, ο Σισέ με πέναλτι που ήταν το 1-1, ο Νίνης με σουτ από τα 20 μέτρα αιφνιδίασε τον Ντόνι και στη συνέχεια ξανά ο Σισέ έσπασε το τεχνητό οφ σάιντ, απέφυγε τον Ντόνι και σκόραρε. Χωρίς ουσία το 2-3 από τον Ντε Ρόσι”.
Skysports: “Ο Παναθηναϊκός πέταξε έξω τη Ρόμα. Η ελληνική ομάδα νίκησε με συνολικό σκορ 6-4 τη Ρόμα…”.
Goal.com: “Ο Σισέ γκρέμισε τη Ρόμα. Η Ρόμα αποκλείστηκε από το Europa League, αφού ο εμπνευσμένος Τζιμπρίλ Σισέ και ο Παναθηναϊκός πέρασαν ως νικητές από τον “Ολίμπικο”. Το έργο των Ρωμαίων έμεινε ανολοκλήρωτο μέσα σε πέντε λεπτά τρέλας στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι Έλληνες σκόραραν τρεις φορές και νίκησαν με συνολικό σκορ 6-4”.
L’ Equipe: “Ο Σισέ και ο Νίνης απέκλεισαν τη Ρόμα. Την ήττα με σκορ 3-2 γνώρισε από τον Παναθηναϊκό η Ρόμα του Μεξές στο “Ολίμπικο”. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 11ο λεπτό από γκολ του Ρίισε. Ωστόσο, σε έξι λεπτά βυθίστηκαν από τον νεανικό Παναθηναϊκό, που αγωνίστηκε χωρίς τον Καραγκούνη (που είχε πυρετό). Τότε έφτασε η ώρα του Σισέ, ο οποίος δεν κλήθηκε στην αποστολή από τον Ραϊμόντ Ντομενέκ για το φιλικό με την Ισπανία. Ο Γάλλος άσος πέτυχε δύο γκολ και ο εξαιρετικός Έλληνας άσος Νίνης (19 ετών) απέδειξε το ταλέντο του”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε