Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Γεωργιάδης: Είμαστε μεγάλη ομάδα και θέλουμε έναν τίτλο (VIDEO)

ΦΩΤΟ newsports
ΦΩΤΟ newsports

Ο Γιώργος Γεωργιάδης πιστεύει ότι ο τελικός με τον Παναθηναϊκό αποτελεί την αρχή μίας εποχής που θα φέρει αρκετούς τίτλους στον ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό…

Για τον τελικό: “Μου κάνει εντύπωση που πέρασαν 37 χρόνια για να αναμετρηθούν οι δύο αυτές ομάδες στον τελικό. Είναι ένα ιστορικό ματς. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας, έχουμε ικανότητα κι αξία, ελπίζω να είμαστε τυχεροί και να πάρουμε το τρόπαιο.

Είμαστε μεγάλη ομάδα που στερείται τίτλους. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε έναν ισχυρό ιδιοκτήτη και το αυριανό παιχνίδι θα πρέπει να είναι η αρχή για να επιστρέψουμε στα τρόπαια. Ό,τι κι αν γίνει αύριο η ομάδα θα εξελιχθεί. Το δικό μου το μέλλον δεν έχει σημασία, αλλά της ομάδας. Όπως και να έχει, τα επόμενα χρόνια θα μεγαλώσει.”

Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ κι αν θα έχει εκπλήξεις: “Εκπλήξεις δεν νομίζω να υπάρχουν αυτή τη στιγμή, προς το τέλος της χρονιάς. Οι ομάδες γνωρίζονται. Λυπάμαι που δεν θα έχουμε τους τρεις αυτούς παίκτες, θα ήθελα κι εγώ να τους έχουμε, αλλά έχουμε παιδιά που μπορούν να αντεπεξέλθουν. Έχω ακόμη κάποια πράγματα να αποφασίσω για πρόσωπα και τακτική.

Είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερο, που πρέπει να παίξεις άμυνα και να επιτεθείς. Θα παίξουν ρόλο και οι λεπτομέρειες. Παίζει ρόλο και η τύχη. Ελπίζω να είμαστε αυτοί που πρέπει, δυνατοί και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.”

Για το πώς ζει τον τελικό σαν προπονητής: “Έχω την ίδια λαχτάρα και τον ίδιο ενθουσιασμό. Είπα στους παίκτες μου πως έχω παίξει σε επτά τελικούς κι έχω κερδίσει τους πέντε. Αν ήμουν ποδοσφαιριστής θα πετύχαινα ένα γκολ, αλλά δεν μπορώ να αγωνιστώ δυστυχώς. Το πιο σημαντικό είναι οι ποδοσφαιριστές, αυτοί κρίνουν τα παιχνίδια, τους πιστεύω και πιστεύω πως θα τα καταφέρουν.”

Για το αν προτιμά το Κύπελλο ή τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League: “Ένα τρόπαιο είναι πολύ σημαντικό και εγώ αυτό που βλέπω μπροστά μου είναι το αυριανό παιχνίδι. Θα θέλαμε περισσότερους τίτλους στην ιστορία μας.”

Για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας: “Δεν αισθάνομαι όμορφα. Κάθε τελικός στην Ευρώπη είναι γιορτή, αλλά εδώ μεγάλωσα, γνωρίζω τι γίνεται και όλα αυτά είναι γνωστά. Δεν μου προκαλεί έκπληξη. Ας ελπίζουμε τουλάχιστον να μη γίνει τίποτα.”

Για τον Παναθηναϊκό: “Χαίρομαι για τον Παναθηναϊκό και την εξέλιξή του. Χαίρομαι και για το φίλο μου τον Νίκο Νταμπίζα, καθώς τα κατάφερε παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.”

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης

“Η πίεση μόνο αρνητική ενέργεια μπορεί να φέρει. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι πώς θα πρέπει να παρουσιαστούμε για να πάρουμε τον τίτλο. Γνωρίζουμε πως έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον τελευταίο τίτλο και θέλουμε να τον πανηγυρίσουμε. Δεν θεωρώ πως έχουμε εμείς περισσότερο άγχος. Είναι και για τις δύο ομάδες ένα ματς τίτλου και λόγω της ιστορίας τους το θέλουν και οι δύο πολλοί. Πίεση θα έχουν και οι δύο ομάδες, εμείς θα προσπαθούμε να διαχειριστούμε τη δική μας καλύτερα. Δεν είναι κακό να έχεις λίγο άγχος, γιατί διατηρεί τη δίψα για τον τίτλο. Εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με την πίεση. Έχουμε αφήσει πίσω μας τον ημιτελικό, όπου αποκλείσαμε έναν δυνατό κι άξιο αντίπαλο, κάτι που αποτελεί σημάδι πως μπορούμε να πάρουμε το Κύπελλο.

Κίνητρο υπάρχει ούτως ή άλλως. Ο τίτλος είναι κάτι που μένει σε έναν αθλητή, στιγματίζει την καριέρα του και θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή. Θέλουμε να γίνει ένα καλό ματς, να το χαρεί ο κόσμος, να μη γίνει τίποτα εκτός αγωνιστικού χώρου και η καλύτερη ομάδα να κερδίσει. Το Κύπελλο είναι σημαντικό για όλους μας. Το ότι είμαι αρχηγός και αν το πάρουμε θα το σηκώσω δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Όλοι θέλουμε το Κύπελλο το ίδιο.

Το ότι έχω αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό δεν σημαίνει κάτι για μένα, όπως και για κάθε επαγγελματία αθλητή που τιμά την ομάδα που παίζει και τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν.”

Επίσημη ανησυχία του Παναθηναϊκού για τις προσκλήσεις της ΕΠΟ!

Αναστασίου: Κανείς δεν μας περίμενε στον τελικό

Στις 16.00 θα ανοίξουν οι θύρες του ΟΑΚΑ

Με παρουσία οπαδών η προπόνηση του ΠΑΟΚ

Δεν θα σταματήσουν στα διόδια τα πούλμαν του ΠΑΟΚ

Τέλος τα εισιτήρια του Παναθηναϊκού!

Αναστασίου στους παίκτες: “Από εμάς εξαρτάται”

Παναθηναϊκός: Πανέτοιμος ο Αμπέντ


Από 420 εισιτήρια επιπλέον σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Σαββίδης: Ο ΠΑΟΚ έχει ξεχωριστή ταυτότητα και μεγαλείο!

Κύπελλο: “Αμόκ” για τα εισιτήρια του τελικού (VIDEO)

“https://www.newsit.gr/category/athlitika”>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε