Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Μαρία Σαράποβα: Την έκοψε λόγω ντόπινγκ η Nike!

Μαρία Σαράποβα: Την έκοψε λόγω ντόπινγκ η Nike!

Η αρχή του τέλους της καριέρας της παγκοσμίου φήμης τενίστριας Μαρία Σαράποβα γράφτηκε χθες μετά την παραδοχή της αθλήτριας ότι βρέθηκε ντοπαρισμένη και οι εξελίξεις από εκεί και πέρα είναι καταιγιστικές!

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο χορηγός της Σαράποβα για πολλά χρόνια, η Nike, σταματάει την συνεργασία της μαζί της και αυτό θα της κοστίσει πολλά εκατομμυρια δολάρια! Η 28χρονη Σαράποβα με πέντε τίτλους grand slam και έως και χθές η ποιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια όλων των εποχών, αποβάλλεται προσωρινά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις αρχής γενομένης από τις 12 Μαρτίου.

Η Nike, η μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών όλου του κόσμου ανακοίνωσε ότι προκαλεί θλίψη και έκπληξη αυτό που έγινε και ότι “παγώνει” τις σχέσεις της με την αθλήτρια. «Αποφασίσαμε να διακόψουμε τις σχέσεις μας με την Μαρία όσο θα διαρκεί η έρευνα της υπόθεσης», ανέφερε ακόμα η Nike. Η Σαράποβα είναι η 7η αθλήτρια που βρίσκεται θετική στην ουσία Μελδόνιο που χρησιμοποιείται για την θεραπεία του διαβήτη και του χαμηλού μαγνήσιου και απαγορεύθηκε η χρήση της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ μόλις την 1η Ιανουαρίου.

«Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Απογοήτευσα τους θαυμαστές μου και το ίδιο μου το άθλημα», είπε η Σαράποβα, η οποία είναι και η τρίτη νεότερη σε ηλικία αθλήτρια που κατακτά το Wimbledon. «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη. Ξέρω ότι με αυτό θα υποστώ τις συνέπειες και δεν θέλω να σταματήσει η καριέρα μου κατ’ αυτό τον τρόπο. Ελπίζω ότι θα μου δοθεί ακόμα μια ευκαιρία να ξαναπαίξω», είπε.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις η ποινή είναι 4ετης αποκλεισμός αλλά η ποινή μπορεί να μειωθεί αν υπάρξουν ελαφρυντικά όπως αν αποδεχθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Η Σαράποβα κέρδισε 29.5 εκατομμύρια δολάρια το 2015 και σύμφωνα με την ίδια το φάρμακο της το έγραψε ο οικογενειακός της γιατρός αφού αρρώσταινε συχνά, είχε έλλειψη μαγνησίου και έχει οικογενειακό ιστορικό με διαβήτη. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε