Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

“Οδοστρωτήρας” Μήτρογλου, “σωτήρας” Ρομπέρτο! Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο Βέλγιο

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Μήτρογλου έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που σημείωσε χατ τρικ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο και ο Ρομπέρτο ο οποίος έπιασε σε δεύτερο ματς πέναλτι αλλά η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός με το εντυπωσιακό 0-3 άνοιξε την… πόρτα της πρόκρισης. Στο άλλο ματς του ομίλου η Παρί νίκησε εύκολα με 3-0 την Μπενφίκα. Στην Πορτογαλία δίνουν το επόμενο ματς τους οι “ερυθρόλευκοι”.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Παρί αλλά στο τέλος του αγώνα έφυγε με το βαρύ 1-4 από το Γ. Καραϊσκάκης. Στο Βέλγιο ήταν κάτι παραπάνω από τυχερός στα πρώτα 56 λεπτά κι όμως κατάφερε να πανηγυρίσει τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μήτρογλου έκανε το παιχνίδι της καριέρας του αφού σημείωσε 3 γκολ σε 4 τελικές προσπάθειες ενώ “ήρωας” ήταν και ο Ρομπέρτο που έπιασε πέναλτι και νίκησε σε πολλές περιπτώσεις τους Βέλγους.

Ο Μίτσελ αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του με Σαβιόλα και Μήτρογλου δείχνοντας ότι ήθελε μόνο τη νίκη. Το σχήμα μπορεί να ήταν επιθετικό, όχι όμως και η εικόνα του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο. Η Άντερλεχτ ήταν κυρίαρχη από την αρχή του αγώνα και στο 11′ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Πρατ.

Η πίεση των Βέλγων στον Ρομπέρτο ήταν πολύ μεγάλη. Ο Ισπανός ήταν τυχερός στο 15′ όταν μετά από κακή έξοδο, είδε τη μπάλα στο σουτ του Νάιτινγκ να περνάει κάτω από τα πόδια του Μπονγκ και να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του.

Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα όμως ευτύχισαν στην πρώτη τους και μοναδική όπως αποδείχτηκε ευκαιρία τους, στο πρώτο μέρος να σκοράρουν. Ο Βάις πάτησε περιοχή, έχασε τη μπάλα αλλά ο Σαβιόλα μπήκε σφήνα, έδωσε μισό γκολ στον Μήτρογλου και ο Έλληνας φορ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ δεν άλλαξε την εικόνα των δύο ομάδων. Η Άντερλεχτ ένα λεπτό μετά το γκολ έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Ρομπέρτο αντέδρασε εξαιρετικά στο σουτ του Σουάρεζ. Ο “εφιάλτης” των κόρνερ επέστρεψε. Από ένα τέτοιο ο Σάμαρης ανέτρεψε τον αντίπαλό του μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε σωστά το πέναλτι. Ο Ρομπέρτο όμως είχε και πάλι την απάντηση στην εκτέλεση του Μίτροβιτς και έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας μετά τον Μπουτ το 2009-10, με δύο αποκρούσεις πέναλτι σε μία σεζόν του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Άντερλεχτ έψαξε με κάθε τρόπο το γκολ στο πρώτο μέρος αλλά τα σουτ των Τέλεμανς, Πρατ και Σουάρες δεν βρήκαν το στόχο τους.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκαν οι Βέλγοι και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47′ ο Ζιλέ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία όταν προτίμησε να ψάξει συμπαίκτη ενώ ήταν απέναντι στον Ρομπέρτο. Ο Ισπανός έκανε άλλη μία μεγάλη επέμβαση στο 53′ όταν νίκησε στο τετ α τετ τον Μίτροβιτς, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα το σουτ του αμαρκάριστου Σουάρες έφυγε άουτ.

Κόντρα στη ροή του ματς ο Ολυμπιακός σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Ο Εντινγκά πήρε την κεφαλιά λίγο κάτω από τη σέντρα, η άμυνα της Άντερλεχτ “κοιμήθηκε” και ο Μήτρογλου δεν χαρίστηκε. Σκόραρε για δεύτερη φορά και πάγωσε το γήπεδο.

Ο Μίτσελ έριξε Φουστέρ και Τσόρι στον αγώνα θέλοντας να ελέγξει λίγο την κυκλοφορία της μπάλας και κατάφερε να παγώσει το ρυθμό.

Ο Μήτρογλου ήταν σε μεγάλη ημέρα και στο 72′ σημείωσε ένα υπέροχο γκολ με σουτ έξω από την περιοχή και ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του. Το ματς ολοκληρώθηκε με τους “ερυθρόλευκους” να πανηγυρίζουν την 5η τους εκτός έδρας νίκη τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μήτρογλου έγινε ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού μετά τον Τζόρτζεβιτς πριν από 11 χρόνια στο 6-2 με την Λεβερκούζεν που σημείωσε χατ τρικ σε ευρωπαϊκό ματς, ενώ ο Ρομπέρτο έπιασε 2ο πέναλτι μετά από αυτό κόντρα στην Παρί και έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας που κάνει κάτι τέτοιο στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον Μπουτ το 2009/10.

Άντερλεχτ: Καμίνσι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νάιτινκ, Ν’ Σακαλά, Τιέλεμανς, Κλίεσταν, Πρατ (74′ Ασεμπόνγκ), Μπρούνο, Σουάρεζ, Μίτροβιτς.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Ολαϊτάν (57′ Φουστέρ), Βάις, Σαβιόλα (65′ Τσόρι, 77′ Χολέμπας), Μήτρογλου

Στο άλλο ματς η Παρί με τον Ιμπραΐμοβιτς να σκοράρει 2 φορές και τον Μαρκίνιος να σημειώνει το άλλο γκολ, επικράτησε με 3-0 της Μπενφίκα και είναι μόνο πρώτη στον όμιλο.

Η βαθμολογία του Γ ομίλου μετά από 2 αγώνες

1. Παρί 6
2. Ολυμπιακός 3
3. Μπενφίκα 3
4. Άντερλεχτ 0

H επόμενη αγωνιστική – 23 Οκτωβρίου

21.45 Μπενφίκα – Ολυμπιακός
21.45 Άντερλεχτ – Παρί Σεν Ζερμέν

Με επιθετικό σχήμα ο Ολυμπιακός! Ανακοίνωσε την ενδεκάδα ο Μίτσελ

Μιραλάς: Θα κερδίσει η Άντερλεχτ

Για την… πρόκριση στις Βρυξέλλες – Άντερλεχτ-Ολυμπιακός (21:45)

Ολυμπιακός: “Στόχος οι 9 βαθμοί”

“Προσοχή στον Σαβιόλα”

“Πέταξε” για το διπλό ο Ολυμπιακός

Κομπλέ… στις Βρυξέλλες – Άπαντες παρόντες στον Ολυμπιακό για Άντερλεχτ

Μπονγκ: Το πιο σημαντικό ματς μας κόντρα στην Άντερλεχτ

Έκανε θεραπεία ο Γιαταμπαρέ

Απ’την Πλατεία… πάει στις Βρυξέλλες ο Ολυμπιακός

Βάις, Σαβιόλα και τώρα η Άντερλεχτ

Σέποβιτς: Θέλω να βάλω πολλά γκολ με τον Ολυμπιακό

Τα κρίσιμα ματς για τον Μίτσελ

Ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ψεκάστε… σκουπίστε – “Καθάρισε” την πρόκριση ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε