Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Βασιλιάς του Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Τον έβδομο τίτλο του σε τουρνουά grand slam πανηγύρισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς που μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε με 3-2 σετ του Ρότζερ Φέντερερ και επέστρεψε στον θρόνο του Γουίμπλεντον μετά το 2011.

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το τουρνουά του Γουίμπλεντον και ετοιμάζεται να επιστρέψει στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Σέρβος επικράτησε με 3-2 σετ (6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4) του Ρότζερ Φέντερερ μετά από ένα τελικό που καθήλωσε όλο τον κόσμο.

Ο Ελβετός που έχασε την ευκαιρία για το 18ο grand slam της καριέρας του ξεκίνησε καλύτερα και πήρε το πρώτο σετ με 7-6, όμως ο Τζόκοβιτς κατάφερε να ισοφαρίσει σχετικά εύκολα και να πάρει κεφάλι στα σετ κατακτώντας το τρίτο με 7-6.

Το τέταρτο σετ ήταν το κορυφαίο του τελικού καθώς ο “Νόλε” προηγήθηκε με 5-2, αλλά με μία επική αντεπίθεση ο Φέντερερ κατάφερε να κερδίσει πέντε συνεχόμενα γκέιμ και να στείλει το ματς σε τάι μπρέικ.

Παρόλαυτα ο Τζόκοβιτς βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πήρε το πέμπτο σετ με 3-2 για να πανηγυρίσει με δάκρυα στα μάτια τον έβδομο τίτλο του σε grand slam.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε