Σε αντίθεση με τα όσα έγιναν με τους Θανόπουλο και Νικολαΐδη, ο Σταύρος Αδαμίδης δεν αφέθηκε ελεύθερος αφού ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για χρέη προς το δημόσιο 370.000 ευρώ αλλά και μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 4 εκ. ευρώ.
Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και επέστρεψε στη ΓΑΔΑ όπου θα κρατηθεί μέχρι να οδηγηθεί την Παρασκευή στο τακτικό ανακριτή για να απολογηθεί.
Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί με τον Ανδρέα Δημητρέλο ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή.
Ο Σταύρος Αδαμίδης με γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι επί προεδρίας του η ΑΕΚ έδωσε προς το Δημόσιο τα περισσότερα χρήματα που έχει δώσει ποτέ η Ένωση.
Η γραπτή δήλωση του Σταύρου Αδαμίδη:
“Παρουσιάστηκα σήμερα αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ και στον ανακριτή για να απολογηθώ για τα θέματα οφειλών της ΑΕΚ στο Ελληνικό Δημόσιο. Θα απολογηθώ αύριο το πρωί στον ανακριτή. Επειδή πολλές ανακρίβειες λέγονται και γράφονται θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου η ΑΕΚ πλήρωσε στο Ελληνικό Δημόσιο συμπεριλαμβανομένων της Εφορίας και ασφαλιστικών ταμείων ποσό άνω των 8,5 εκατ. ευρώ, ως επί τω πλείστον για ρυθμίσεις και οφειλές προηγουμένων διοικήσεων, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ προηγούμενων διοικήσεων. Πιστεύω ότι είναι τα περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί ποτέ στο Ελληνικό Δημόσιο από διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αν αυτά τα ποσά είχαν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για πληρωμές οφειλών της δικής μου και μόνο χρήσης δεν θα είχα σήμερα κανένα πρόβλημα, αλλά μία ανώνυμη εταιρία εχει συνέχεια και όφειλα να πληρώνω και υφιστάμενες ρυθμίσεις.
Οι οφειλές της ΑΕΚ προς το ΙΚΑ ήταν όλες ρυθμισμένες όταν έφυγα από την ΑΕΚ (και δεν ξεπερνούν κατά πολύ αυτές που παρέλαβα από την προηγούμενη διοίκηση), αλλά η νυν διοίκηση δεν μπόρεσε να τηρήσει της ρυθμίσεις λόγω προβλημάτων ρευστότητας. Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και τα παραστατικά των πληρωμών θα κατατεθούν στον ανακριτή. Εκτιμώ ότι όλοι οι πρόεδροι της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχουν προσπαθήσει από την πλευρά τους, όσο ο καθένας μπορούσε και μπορεί, να πληρώνουν τις οφειλές της ΑΕΚ στο Δημόσιο, αφού κανείς δεν θέλει να περνάει από αυτή τη διαδικασία.
Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ενότητα και η ομοψυχία όλων των ΑΕΚτζήδων, ενόψει των δύο τελικών που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας μας.”
Συνελήφθη και ο Αδαμίδης
Η σειρά του Θανόπουλου – Ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ
Ελεύθερος ο Ντέμης Νικολαΐδης – Θα οριστεί δικάσιμος
Ο Δημητρέλος παραδόθηκε για χρέη της ομάδας
