Site icon NewsIT
17:35 Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Απόφαση βόμβα για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την ισπανική κυβέρνηση να εισπράξει σημαντικά ποσά από 7 ομάδες τις οποίες βοήθησε οικονομικά. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι δύο απ' αυτές.

ΦΩΤΟ Reuters

ΦΩΤΟ Reuters

Οι υπόλοιπες είναι οι Βαλένθια, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Οσασούνα, Έλτσε και Χέρκουλες, οι οποίες καλούνται να επιστρέψουν στην ισπανική κυβέρνηση χρήματα που έβγαλαν από παράνομη κρατική βοήθεια!

Την απόφαση αυτή πήρε η Ευρωπαϊκή Ένωση το μεσημέρι της Δευτέρας. Η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι η  βοήθεια της ισπανικής κυβέρνησης στις επτά ομάδες που περιλάμβανε μεταξύ άλλων φοροαπαλλαγές, έβλαπτε τους κανόνες τους υγιούς ανταγωνισμού.

“Χρησιμοποιώντας λεφτά φορολογούμενων για να χρηματοδοτηθούν επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες μπορεί να δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι μία εμπορική δραστηριότητα και τα δημόσια χρήματα μπορούν να βλάψουν τους κανόνες του δίκαιου ανταγωνισμού”, τόνισε η Επίτροπος Μαργκέτ Βεστάγκερ.

Η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει να εισπράξει διαφυγόντες φόρους ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Οσασούνα. Ακόμα, η Ρεάλ Μαδρίτης καλείται να πληρώσει άλλα 18,4 εκατομμύρια ευρώ, αφού η Κομισιόν βρήκε ότι η πόλη της Μαδρίτης υπερκοστολόγησε μία πώληση γης από την ομάδα προς την πόλη, ενώ Βαλένθια, Έλτσε και Χέρκουλες καλούνται να επιστρέψουν χρήματα από κρατικά δάνεια που πήραν με ευνοϊκούς όρους.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version