Δέκα απ’ τους ένδεκα της κορυφαίας ενδεκάδας του Champions League για τα πρώτα παιχνίδια των ημιτελικών ανήκουν στους νικητές των αναμετρήσεων, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα (από πέντε ο κάθε σύλλογος).
Ο μοναδικός που δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης, αλλά εντυπωσίασε με την παρουσία του ήταν ο Μάνουελ Νόιερ. Παρόλο που η Μπάγερν έχασε με 3-0, ο Γερμανός τερματοφύλακας “έσωσε” την ομάδα του από πιο βαρύ σκορ με τις επεμβάσεις του.
Σε σύστημα 4-3-3 η UEFA τοποθέτησε στην άμυνα τους Μασεράνο, Ντάνι Άλβες, Κιελίνι και Μπονούτσι. Η τριάδα του άξονα έχει ισχυρότερο το στοιχείο της Γιουβέντους, με τους Βιδάλ, Μπονούτσι και Ράκιτιτς. Όσον αφορά την επιθετική τριπλέτα, Μέσι, Νεϊμάρ και Τέβεζ ήταν οι αναμενόμενες επιλογές
