Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Διαγωνισμός άλματος – πρόγευση για το Ράλι Πορτογαλίας

Διαγωνισμός άλματος – πρόγευση για το Ράλι Πορτογαλίας

Μια μοναδική εκδήλωση έχουν οργανώσει στην Πορτογαλία στις 6 Απριλίου στο περίφημο Fafe, ενόψει του αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που θα διεξαχθεί εκεί, από τις 11 έως τις 14 του ίδιου μήνα.

Πρόκειται για μια από τις πιο φημισμένες ειδικές διαδρομές του αγώνα, όπου συγκεντρώνονται πάνω από 100.000 θεατές για να απολαύσουν αλλά και να μετρήσουν ποιος οδηγός θα κάνει το μεγαλύτερο άλμα

Το ρεκόρ κατέχει μέχρι στιγμής ο Αρμιν Σβάρζ με άλμα μήκους 73,5 μέτρων και το πέτυχε το 2000 με Octavia WRC. Φέτος στον πρωτότυπο αυτόν αγώνα θα πάρουν μέρος ο Σεμπαστιάν Οζιέ και ο Αντρέας Μίκελσεν με VW Polo R, ο Μίκο Χίρβονεν και ο Ντάνι Σόρντο με Citroen DS3 WRC, ενώ με Fiesta WRC θα συμμετάσχουν οι Οστμπεργκ, Νοβίκοφ, Νεβίλ Πρόκοπ και Αλ Ατίγια.

Στη λίστα των συμμετοχών φιγουράρει και το όνομα του Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Citroen DS3 RRC) του οποίου η συμμετοχή θεωρείται σαν τελικό τεστ πριν ο πρώην πιλότος της F1 συμμετάσχει σε αγώνα του WRC. Ωστόσο, μετά την έξοδο που είχε σε αγώνα Ράλι στα Κανάρια, εκφράζονται αμφιβολίες για τη συμμετοχή του, χωρίς επισήμως να έχει ανακοινωθεί κάτι. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε